Здравейте,
искрено се надявам да намеря помощ по моя казус в този форум, а той е следния:
След като напуснах работа (по взаимно съгласие) не получих обратно нито трудовата си книжка, нито заповед за прекратяване на трудовия договор, а за изработената ми заплата и дума да не става.... След десетки обаждания в продължение на седмици от моя страна не пожънах никакъв успех да си върна документите. Посъветваха ме да напиша писмо до работодателя и така и направих. С 2-3 думи в писмото си се позовах на чл. 226 от КТ (че ми дължи обезщетение за това че противозаконно ми е задържал книжката и не ми е изплатил заплатата). Писмото пратих с обратна разписка. Всичко това става в рамките на Януари - Март месец. Началото на Март пуснах жалба в Главна инспекция по труда. Днес получих писмо от бившия си работодател в което се казва "на базата на неформални договорки ми дължите 4700.00 лв. И Ви каня в рамките на 7 дни след получаването на това писмо да дойдете за да ми върнете сумата" Писмото е нотариално заверено. Аз никакви договорки не съм имал с този човек. Единствените ни договорки са трудовия ми договор?!
ПС: Ето точно текста на писмото:
"По силата на неформални договорни отношения между Вас и представляваното от мн
дружество към настоящият момент ми дължите общо сумата от 4 700 /четири хиляди и
седемстотин / лева.
Същата трябваше да ми възстановите до 03. 01. 2012 г.
Тъй като към настоящият момент все още не сте изпълнили това свое задължение, с
настоящата покана Ви каня в седемдневен срок от датата на получаване на нотариялната
покана да изпълните задължението си, а именно да ми възстановите сумата от общо 4 700"
Ще Ви бъда безкрайно благодарен ако ме посъветвате какви действия да предприема.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Невърната трудова книжка и заплахи от работодателя
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Невърната трудова книжка и заплахи от работодателя
Адвокат иск за обезщетение срещу работодателя за незаконно задържане на трудовата книжка+неизплатените трудови възнаграждения и т.н.
Никакво плащане на претендираните от "неформалните отношения" и това е!
Никакво плащане на претендираните от "неформалните отношения" и това е!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Имате сериозен проблем. За да Ви праща Нотариална покана, възможно е Работодателя да има документ за претендираната сума от 4700 лв - разписка или Запис на заповед. Възможно е да не дължите нищо, но ако той има документ - имате проблем, дори документа да е подправен - примерно - разписали сте се на празен лист върху който после е добавен текст на Запис на заповед за сумата 4700 лв. За това изпратете писмо до него с искане да посочи основанието и препис от документа въз основа на който той твърди, че му дължите тези 4700 лв.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря за отговорите. Абсолютно съм сигурен, че на празни листи или на документи, протоколи и тн. за каквато и да е сума дължима от мен не съм се подписвал.
- shazzrah
- Нов потребител
Не бъдете абсолютно сигурен. Възможно е да е подправил подписа Ви. Направете това което ви писах за да се ориентирате за какво става дума.Пазете преписката, може да Ви послужи като доказателство при евентуални бъдещи процеси.
- neutralen
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|