- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спиране производство по изпълнително дело
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Спиране производство по изпълнително дело
Здравейте, сина ми /17г/ чрез мен има спечелено дело за издружка при ДСИ. Баща му междувременно почина и подадохме молба за възбрана в/у недвижими имоти, на база делото за издръжка. Днес получихме съобщение,че на основание чл.432 т.3 във връзка с чл.229 ал.1 т.2 ГПК спира производството по изпълнителното дело. Постановлението подлежи на обжалване в 1-седмичен срок пред СГС чрез ДСИ при РС София. Много моля да ми кажете защо е спряно производството и има ли смисъл да обжалвам? Благодаря
- svetlana54
- Младши потребител
Re: Спиране производство по изпълнително дело
Не следва да обжалвате. Производството е спряно на основание чл.229 т.2 от ГПК, поради смърт на една от страните, в случая - ответника по делото. ВЪЗОБНОВЯВАНЕ на производството става по реда на чл.230 ал.2 от ГПК, който Ви цитирам дословно - "При смърт на ответника, ищецът е длъжен в шестмесечен срок от съобщението да посочи неговите правоприемници и адресите им, или да вземе мерки за назначаване на управител на незаетото наследство, или за призоваване на наследниците по реда на чл.48. При неизпълнение на това задължение делото се прекратява."
- neutralen
- Активен потребител
svetlana54 написа:Здравейте, сина ми /17г/ чрез мен има спечелено дело за издружка при ДСИ. Баща му междувременно почина и подадохме молба за възбрана в/у недвижими имоти, на база делото за издръжка. Днес получихме съобщение,че на основание чл.432 т.3 във връзка с чл.229 ал.1 т.2 ГПК спира производството по изпълнителното дело. Постановлението подлежи на обжалване в 1-седмичен срок пред СГС чрез ДСИ при РС София. Много моля да ми кажете защо е спряно производството и има ли смисъл да обжалвам? Благодаря
По-добре накарайте сина си да иде да занесе цветя на гроба на баща си и да иска прошка, защото е на този свят , благодарение и на него! Според мен е безсрамно и неморално.
- andrey13
- Потребител
neutralen написа:.... ВЪЗОБНОВЯВАНЕ на производството става по реда на чл.230 ал.2 от ГПК, който Ви цитирам дословно - "При смърт на ответника, ищецът е длъжен в шестмесечен срок от съобщението да посочи неговите правоприемници и адресите им, или да вземе мерки за назначаване на управител на незаетото наследство, или за призоваване на наследниците по реда на чл.48. При неизпълнение на това задължение делото се прекратява."
Това дело няма да бъде възобновено никога, ако не става въпрос за неизплатена издръжка за минало време( преди кончината на длъжника).
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|