начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

чл.328, ал.1, т.12

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.328, ал.1, т.12

Мнениеот vdvvdv » 25 Фев 2012, 23:51

какво се подразбира под " обективна невъзможност за изпълнение на трудов договор" ? Дали някой се е срещал този случай на практика?
благодаря за отговор
vdvvdv
Младши потребител

Re: чл.328, ал.1, т.12

Мнениеот Гост. » 26 Фев 2012, 02:48

Преди време създадох заповед за прекратяване на ТПО на служител по горите, защото от КОС не му подновиха свидетелството за носене на оръжие ( висящо ДП). Две инстанции потвърдиха уволнението, до трета не се стигна.
Което ме подсеща, че ако сте сключил ТД за длъжността шофьор, но имате неблагоразумието да употребите алкохол и това се установи по безспорен начин, който да доведе до отнемане на СУМПС- четете първото ми изречение.
Или накратко- изгубена правоспособност, или отстраняване от длъжност по чл. 69 НК, или трайна инвалидност, препятстваща упражняването на труд- всичко, което прави работника негоден да изпълнява определената в ТД работа.
Гост.
Старши потребител

Re: чл.328, ал.1, т.12

Мнениеот vdvvdv » 26 Фев 2012, 14:39

благодаря за бърз отговор.
моят случай е малко по различен. Майка съм с дете под 3 години. Искат да ме сменят дължност, като новата дължност изисква владеене на чужд език, което аз не притежавам. На старата ми дължност това изискване го няма. Дали във връзка с това работодателят може да се възполва от чл.328, ал.1,т.12 , зада заобиколи получаване на разрешение за освобождаване от работа от инспекция по труда?
vdvvdv
Младши потребител

Назад към Трудово право