начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 11:02

Здравейте, преди време живеех на квартира при човек , който няма деца и иска да ме осинови.
Аз имам жива майка и живея при нея, той семеен брат. Искам да попитам :
1. Как може да стане това без да си сменям имената?
2.Може ли да стане по друг начин, без майка ми да разбере, и може ли да ме осинови изобщо?
3.Как могада го наследя, след като той има жив брат и може да оспорва?
Нямам възможност да платя за професионално допитване към адвокат.
Благодаря Ви за вниманието С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Re: Бившият ми хазяйн иска да ме осинови ?

Мнениеот REVOLUTION » 26 Фев 2012, 12:01

Здравейте , на колко години сте?Ако сте навършили 18 , не може да се говори за осиновяване.Изобщо в случая според мен няма как да стане осиновяване , особенно без знанието и съгласието на майка Ви.
Ако идеята е да го наследите , то спокойно човекът може да Ви завещае имуществото си.Братята и сестрите нямат запазена част от наследството , така че с нищо не могат да Ви попречат.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот andrey13 » 26 Фев 2012, 13:39

Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.
andrey13
Потребител

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 13:43

Много Ви благодаря г-н REVOLUTION за отговора, аз съм на 34 години, и не съм запозната със законите. Той иска по този начин и аз затова се обърнах към този правен форум.
Още веднъж Ви благодаря , че отделихте от свободното си време в неделния ден за да ми отговорите. С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Мнениеот ani_ivanova » 26 Фев 2012, 13:45

andrey13 написа:Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.

Г-не, благодаря Ви за отговора, но става въпрос, че той иска да ме осинови, той е на 72г. Благодаря Ви за отогвора. С уважение Ани Иванова
ani_ivanova
Нов потребител

Мнениеот andrey13 » 27 Фев 2012, 08:17

ani_ivanova написа:
andrey13 написа:Ами оженете се тайно. :idea: , и така ще си имате ангажименти после с доглеждане.

Г-не, благодаря Ви за отговора, но става въпрос, че той иска да ме осинови, той е на 72г. Благодаря Ви за отогвора. С уважение Ани Иванова

Ами това е най-малкия проблем 8) .Няма да сте първата ,която се е възползвала от щедростта на някой сантиментален дядка :) .
andrey13
Потребител

Назад към Семейни казуси