- Дата и час: 26 Ное 2024, 14:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Недопускане до работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Недопускане до работа
Здравейте !!!Имам един казус,който трябва да бъде разрешен.И така през 1998 година баща ми е пуснат в неплатен отпуск за пердиода месец май-месец декември,като за същото това време са му били плащани осигуровки.Сега се оказва,че осигуровките от тези месеци не му се признават.Така му е обяснил техният счетоводител.Може ли по някакъв начин да се заведе иск срещу бившият му вече работодател за недопускане до работа.По това време са го пуснали в неплатен отпуск срещу обещанията да му се обадят,когато трябва да дойде да работи,но вместо това изминават 7 месеца и го извикват за да му съобщят,че го съкращават.Искам да знам дали е възможно да се заведе иск срещу работодателя за недопускане до работа за тези 7 месеца.Благодаря.
- bobonikolov
- Младши потребител
Re: Недопускане до работа
За да решите казуса, следва да съобразите чл.160, чл.222 и чл.344 ал.1 от Кодекса на труда.
Успех !
Успех !
- neutralen
- Активен потребител
neutralen,
понякога се питам защо давате такива съвети и стигнах до два извода- или искате да събудите дискусия ( по някакви неизвестни мотиви) или ... другото, за което се спомена в съседна тема.
Можете, но няма да спечелите ( правя уговорка, че сте в срока по 358 КТ или ако не сте- имате вегетиращ работодател с невъзможност да се събуди от летаргията). Не и на това основание!
понякога се питам защо давате такива съвети и стигнах до два извода- или искате да събудите дискусия ( по някакви неизвестни мотиви) или ... другото, за което се спомена в съседна тема.
bobonikolov написа:Здравейте !!!Имам един казус,който трябва да бъде разрешен.И така през 1998 година баща ми е пуснат в неплатен отпуск за пердиода месец май-месец декември,като за същото това време са му били плащани осигуровки.Сега се оказва,че осигуровките от тези месеци не му се признават.Така му е обяснил техният счетоводител.Може ли по някакъв начин да се заведе иск срещу бившият му вече работодател за недопускане до работа.По това време са го пуснали в неплатен отпуск срещу обещанията да му се обадят,когато трябва да дойде да работи,но вместо това изминават 7 месеца и го извикват за да му съобщят,че го съкращават.Искам да знам дали е възможно да се заведе иск срещу работодателя за недопускане до работа за тези 7 месеца.Благодаря.
Можете, но няма да спечелите ( правя уговорка, че сте в срока по 358 КТ или ако не сте- имате вегетиращ работодател с невъзможност да се събуди от летаргията). Не и на това основание!
- Гост.
- Старши потребител
Уважаема poli_g, аз винаги излагам своето мнение с оглед условията на казуса/изложени от Питащия/, а не за да предизвикам дискусия или по някаква друга причина.
С Вашето изказване ме подсетихте, че съм пропуснал да спомена и цитирания от Вас чл.358 от КТ, който всъщност е ключа за решаване на казуса - в случая става въпрос за трудово правен спор с давност 1998 г, от което по подразбиране следва, че всички възможни искове са погасени, освен някой Установителен иск по чл.124 ал.1 от ГПК, но без да имам подробности по казуса не мога да изразя друго становище.
С Вашето изказване ме подсетихте, че съм пропуснал да спомена и цитирания от Вас чл.358 от КТ, който всъщност е ключа за решаване на казуса - в случая става въпрос за трудово правен спор с давност 1998 г, от което по подразбиране следва, че всички възможни искове са погасени, освен някой Установителен иск по чл.124 ал.1 от ГПК, но без да имам подробности по казуса не мога да изразя друго становище.
- neutralen
- Активен потребител
Благодаря ви за отговорите.Не бях сигурен дали има давност.Сега обаче вече знам
- bobonikolov
- Младши потребител
neutralen написа:.....освен някой Установителен иск по чл.124 ал.1 от ГПК, ........
...... недопустим!
- Гост.
- Старши потребител
Уважаема poli_g, очевидно Вие имате повече информация от мен по конкретния казус, щом считате че един Установителен иск по чл.124 ал.1 от ГПК, в конкретния случай би бил недопустим.
Моето мнение е по принцип и има предвид обстоятелството че за предявяване на Установителни искове НЯМА ДАВНОСТ. Друг въпрос е какъв Установителен иск може да се предяви по конкретния казус, дали ще бъде недопустим, дали ще бъде основателен/неоснователен. Просто Установителния иск е една правна възможност.
Моето мнение е по принцип и има предвид обстоятелството че за предявяване на Установителни искове НЯМА ДАВНОСТ. Друг въпрос е какъв Установителен иск може да се предяви по конкретния казус, дали ще бъде недопустим, дали ще бъде основателен/неоснователен. Просто Установителния иск е една правна възможност.
- neutralen
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|