начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Запазване на длъжността при вливане

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване на длъжността при вливане

Мнениеот romul25 » 20 Фев 2012, 16:31

Здравейте колеги! От известно веме съм изправен пред следния казус. Назначен съм на трудов договор към фирма "А"/предпочитам да не я назовавам. В трудовият ми договор ми е вменено да изпълнявам определена длъжност с ранг ''главен'' в едно от поделенията на фирма"А"/ за разлика от останалите служители назначени директно от директора на поделението на ТД/. След извършена поцедура по съкращения и подбор между двете ще се извърши вливане като принципала "А" ще е правоприемник. Служителите от поделението естествено по 123КТ към "А". При мен положението е малко по комплицирано и до момента не мога да измисля решение на ребуса. Аз както и моя колега"старши" , не можем да преминем по 123КТ тъй като имаме ТД с "А", а ще се направи промяна в щатното за нас. Проблема обаче е , че "А" е съгласен да увеличи щата си с още един "старши" като станат общо 4бр., но отказва да открие 2ра бройка "главен", при наличие на съществуващ един и ми предлага да стана старши с по-ниска заплата от съществуващия"главен" в "А". Знам, че ако се направи подбор ще изхвърча, но не е ли дискриминация да може за единия да се открива и добавя 1 щат. бройка , а за другия не. Какво мога да направя без съд, ако ли не някаква практика моля. Благодаря предварително!!
romul25
Младши потребител

Назад към Трудово право