Здравейте!
Имам следния проблем в работата си:
Работя като барман в един клуб, преди няколко дни управителката заедно със шефа дойдоха и ни връчиха (на целия персонал - бармани, сервитьорки) някакви декларации и ни казаха е тука само се подпишете. Взимам аз да чета и на декларацията пише нещо от сорта: (не мога да го цитирам точно, но беше със същия замисъл)
"Декларирам, че ако на заведението му бъдат наложени каквито и да било глоби по моя вина се задължавам да поема отговорност и да ги платя"
Или нещо от сорта. Което за мен идва да рече, че утре ако дойдат на проверка и видят някоя бутилка без бандерол (защото примерно е паднал, не на всички са добре залепени) и решат да глобят заведението с N на брой лв. аз като барман съм длъжен да ги платя, тъй като аз съм отговорен за това. Това ми се вижда малко абсурдно тъй като аз съм на длъжност барман и не смятам, че съм длъжен да поемам такива отговорности.
След като им казахме това и че няма да подпишем декларацията стана скандал и казаха, да се подписваме иначе ще ни уволнят.
Въпроса ми е имат ли право изобщо да карат персонала да подписва такива декларации и на всичкото отгоре да заплашват, че ще ни уволнят ако не подпишем?
В последствие се опитаха да минат с номера "А бе подпишете се те тия декларации нищо не значат, не са нотариално заверени" и съответно аз казах "Щом е така тогава защо давате толкова зор да се подписваме?" и нищо не ми казаха.
Благодаря за вниманието предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 12:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудително подписване на декларация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Принудително подписване на декларация
Нищо не подписвайте.
Работодателят ви няма право на това основание да прекрати трудовите ви договори.
Работодателят ви няма право на това основание да прекрати трудовите ви договори.
-
Melly - Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|