Здравейте! Нуждая се от компетентно мнение и ще бъда благодарна за такова.
Работодателят ми иска да ме уволни, за което е поискал разрешение от инспекцията по труда, тъй като съм бременна в 5мес и сам не може да го направи без тяхно разрешение.Предполагам за малък провинциален град като Монтана парите са добър мотив за чиновниците от Инспекцията да му дадат разрешение.... извинявам се за отклонението.....все пак живеем не къде да е, а в БГ.....
Колежката ми от личен състав ме предупреди, че ще ми бъде изпратена по пощата с обратна разписка заповедтта, но ме посъветва да не я приемам, тъй като съм в болнични от началото на годината. Така и направих. Но пък съм убеда че пак ще измислят накакъв долен начин да опитат да ми е връчат.
В заповедтта пишело, че влиза в сила от момента на подписването/получаването от моя страна. Самото разрешение от инспекцията по труда е дадено на 18,01,2012, и заповедтта е оформена на тази дата. Така или иначе на тези дата съм била в болничен.
Болничния ми е с един ден прекъсване на 31.01.2012 - може ли да използат тази дата, за да ме уволнят? Все пак те на тази дата не са знаели че ми е прекъснат (освен ако нямат ясновидски способности) , а са го разбрали едва този понеделник (06.02), когато получиха новия ми болничен който е от 01.02 до 01.03. Въпроса ми е дали могат да използват сега като знаят вече кога съм имала прекъсване, да ме уволнят с тази задна дата 31.01? Знам че в НАП не приемат почти нищо със задна дата (ако не се лъжа май само трудови договори). Молба за отпуск на този 31.01 не съм писала, тъй като щяха да се сетят че няма да съм в болничен и така щях да им дам жокер. Просто реших да рискувам. Направих прекъсването, защото ми трябваше такова поне от един ден при 2ри работодател при който се осигурявам. Ако не успеят да се възползват от тази дата -31.01 (заради това че е задна), могат ли пак да ме уволнят, дори и да не съм получила заповедтта? Четох в много форуми че само удостоверяването с мой подпис на заповедтта или с обратна разписка че съм я получила прави едно уволнене действително. Така ли е?
Днес ще отида но НАП да си взема ПИК, за да проверя в сайта дали ми е прекъснат договора.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 12:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уволнение - въпрос?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|