Здравейте,
имам следния въпрос: родителите ми имат 2 еднакви апартамента, единия го прехвърлиха на брат ми, другият си е на тяхно име с презумцията, че един ден ще остане на мен. Брат ми подписа декларация пред нотариус, че се отказва от претенции върху другия апартамент, т.е. остава за мен. Има ли някаква правна сила тази декларация или не? И ако не, какво трябва да се направи?
- Дата и час: 28 Ное 2024, 17:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ от претенции върху имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отказ от претенции върху имот?
Не няма никаква правна сила тази декларация.Отказ от бъдещи права е недействителен.
За да е ваш апартамента трябва да Ви се прехвърли в собственост или завещае.Няма друг вариант.Важно е да се знае по какъв начин е прехвърлен другия апартамент на брат Ви.С каква сделка.
За да е ваш апартамента трябва да Ви се прехвърли в собственост или завещае.Няма друг вариант.Важно е да се знае по какъв начин е прехвърлен другия апартамент на брат Ви.С каква сделка.
- REVOLUTION
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|