начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

може ли да напусна работа ако ми забавят заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

може ли да напусна работа ако ми забавят заплата

Мнениеот kartina2 » 05 Фев 2012, 13:47

Може ли да напусна работа ако ми забавят заплата повече от 3 дни без предизвестие?
kartina2
Нов потребител

Re: може ли да напусна работа ако ми забавят заплата

Мнениеот Гост. » 05 Фев 2012, 14:23

Дали може да напуснете без предизвестие или дали може да ви забавят изплащане на заплатата с три дни без да ви предизвестят за забавата си?

Не, че не е предвидена хипотеза да прекратите едностранно ТПО с работодателя, като го уведомите надлежно за това, при неплащане на заплата( няма нормативно определен срок на забавата, ерго и ден закъснение се води неизпълнение), но си вижте в ТД кога, и как!, следва да ви изплащат месечното възнаграждение, не какво сте се договорили устно.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право