начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Платен годишен отпуск

Мнениеот vato0 » 31 Яну 2012, 10:36

Имам за ползване 48 дни годишен платен отпуск за периода от 2009, 2010 и 2011год,а аз вчера разбирам че от офиса на фирмата ме били писали отпуска от октомври до 14декември 2011год и имам останали само 13дни а аз нито съм ползвал тези 2месеца и половина нито са ми ги изплатили. До коя дата на 2012год трбваше да си ползваш натрупани стари дни платен годишен отпуск иначе "изгаряли",и имат ли право да предприемат такива действия или май е време да се обърна към адвокат и да се изяснят нещата в съда?
vato0
Нов потребител

Re: Платен годишен отпуск

Мнениеот vhdimov » 31 Яну 2012, 11:11

Ползването на платен годишен отпуск става на основание молба, подадена от работника до ръководството на дружеството. Естествено, тази молба трябва да бъде собственоръчно подписана от работника. Ако не сте подписвали:
vato0 написа:........... май е време да се обърна към адвокат ..........
vhdimov
Младши потребител

Мнениеот vato0 » 31 Яну 2012, 11:30

Не съм подписвал никакви молби
vato0
Нов потребител

Мнениеот vhdimov » 31 Яну 2012, 15:41

vato0 написа:Не съм подписвал никакви молби

До
управителя на ........

ЗАЯВЛЕНИЕ
от ......... на длъжност ..... в ......

Уважаеми господин управител,
моля да ми бъде направена писмена справка за дължимия платен годишен отпуск за ......... години.

гр. ........... Подпис: .................

Нещо такова. Пишете го в 2 екз. и си искате вх. № с подпис на приемащия /деловодител,счетоводител .../. В зависимост от написаното предприемате необходимото. Но щом казвате, че не сте подписвали молби за отпуск най-вероятно ще се наложи да се обърнете към адвокат. Успех.
vhdimov
Младши потребител

Назад към Трудово право