начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Напускане без предизвестие на основание чл.327,ал.9

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане без предизвестие на основание чл.327,ал.9

Мнениеот julsy » 30 Яну 2012, 10:58

Здравейте,

Надявам се тук да открия съвет как да се процедира точно при напускане на работа без предизвестие на основание чл.327,ал.9-постъпване на държавна служба.Имам ли право да получа заплатата си при това положение(работодателят ми я изплаща 15 дена назад)?Колко време трае цялата процедура по прекратяването?Дори не зная към кого от фирмата да се обърна,за да му съобщя желанието си-предполагам,че е службата по ТРЗ,но не съм сигурна. :roll:

Благодаря предварително,ако ми отговорите.
julsy
Нов потребител

Re: Напускане без предизвестие на основание чл.327,ал.9

Мнениеот monteskio » 30 Яну 2012, 11:49

Добър ден,

Изявлението за прекратяване на трудовия Ви договор следва да бъде отправено не до ТРЗ или друг отдел на работодателя Ви, а до представляващия на работодателя Ви - управител, директор и др.под. В случай, че не Ви се предоставя информация за ръководното лице, можете да направите актуално справка в ТР към Агенция по Вписвания. Препоръчително е изявлението да се подаде по такъв начин, че да се удостови съдържанието на изявлението - било чрез входящ номер или чрез нотариално писмо.

Трудовото Ви възнаграждение, за времето през което сте работили Ви се дължи. С оглед, че същото Ви се изплаща на определена дата, която разбирам, че ще следва прекратяването на трудовия Ви договор, то това не е проблем. В изявлението за прекратяване без предизвестие можете да посочите банкова сметка, по която да Ви бъде изплатено тр. възнаграждение като определите и крайна дата. След нея ще започнат да се начисляват и лихви, а и ще бъде открита възможността да си претендирате заплатата по исков ред.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот julsy » 30 Яну 2012, 11:56

monteskio,

Благодаря Ви за отговора!
Да,точно така се получава-изплащането на заплатите е на дата,която се пада след предстоящото напускане и човек се притеснява при едно такова положение.
julsy
Нов потребител

Мнениеот axioma » 30 Яну 2012, 21:05

Как така не знаете към кого от фирмата да се обърнете?!? При назначаването не разбрахте ли кой ви назначава? Че и чак ви съветват да правите справка в АВ - невероятно, не че е лош съвета щом до там ще стигате.

В уведомлението за прекратяването посочете срок, в който да ви оформят трудовата книжка.
axioma
Младши потребител

Мнениеот julsy » 30 Яну 2012, 21:42

Назначи ме специалистката по ТРЗ.-тя ми връчи ТД и длъжностна х-ка,предварително подписани от управителя.
Пиша тук,тъй като имам бегли предположения,че напускането без предизвестие дори с оправдано от закона основание в тази фирма ще бъде трудно.Има шанс нарочно да ме забавят с оформянето на трудовата ми книжка например.Не съм казвала,че съм участвала в държавен к-с,тъй като участвах,преди да започна дори работа тук.
Още веднъж благодаря за съдействието! :)
julsy
Нов потребител

Назад към Трудово право