начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Промяна на бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна на бащинство

Мнениеот myself » 09 Яну 2012, 10:29

Здравейте,
разведен съм и жената с която живея също е разведена. Тя има малко дете, което се роди докато беше омъжена и което и двамата сме убедени, че е от мен, а не от бившият и съпруг. Разбира се, детето носи неговото име. Смятам и занапред да живея с тази жена и това дете и не ми се иска то да расте объркано и без ясна представа за родителите си. Има ли възможност да предявя бащинство? Детето скоро навърши 2 години.
myself
Нов потребител

Re: Промяна на бащинство

Мнениеот Pause » 09 Яну 2012, 17:00

Не ,понеже не сте се съобразили поведението си с нормално житейското и най-вече обективното право на СК.Разбира се не ви укороявам за това. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Яну 2012, 19:33

myself написа:Здравейте,
разведен съм и жената с която живея също е разведена. Тя има малко дете, което се роди докато беше омъжена и което и двамата сме убедени, че е от мен, а не от бившият и съпруг. Разбира се, детето носи неговото име. Смятам и занапред да живея с тази жена и това дете и не ми се иска то да расте объркано и без ясна представа за родителите си. Има ли възможност да предявя бащинство? Детето скоро навърши 2 години.

Като за начало си напревете една ДНК експертиза и едва след като сте убеден в твърденията си, отпочвате да търсите читав адвокат, който знае какво да прави. Вие и майката сте закъсняли, но детето има шанс, който ще ползвате успешно. Пък дори да не е този пътят, имате още една опция, но ви е нужна подкрепата и от бащата, записан в акта за раждане на детето.
Категорично, за разлика от преждепишещия колега, ви заявявам, че имате поне две опции за разрешаване на създадената ситуация.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Яну 2012, 19:46

poli_g написа:

Като за начало си напревете една ДНК експертиза и едва след като сте убеден в твърденията си, отпочвате да търсите читав адвокат, който знае какво да прави. Вие и майката сте закъсняли, но детето има шанс, който ще ползвате успешно. Пък дори да не е този пътят, имате още една опция, но ви е нужна подкрепата и от бащата, записан в акта за раждане на детето.
Категорично, за разлика от преждепишещия колега, ви заявявам, че имате поне две опции за разрешаване на създадената ситуация.

Абсолютно вярно, ама ако се забавите още известно време с избора си, може да намалеят на една.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот аз13 » 11 Яну 2012, 17:01

Има начин-не се отчайвайте и време имате , но ви трябва адвокат.Искът трябва да е от името на детето.
аз13
Младши потребител

Мнениеот eurolinker » 23 Яну 2012, 13:44

А защо искът за установяване на произход от бащата да не е и от името на майката? Чл. 69 изр. 1 СК
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Яну 2012, 13:49

eurolinker написа:А защо искът за установяване на произход от бащата да не е и от името на майката? Чл. 69 изр. 1 СК

Защото е пропуснала срока по чл.62 ал.2 СК.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Яну 2012, 13:52

poli_g написа:

Коя е втората опция като изключим иска на детето?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 23 Яну 2012, 16:37

Коя е втората опция като изключим иска на детето?

Според мен - чл. 62 ал 1 е втората опция (т.е. съпругът). Само не знам как ще се определи кога е узнал за раждането (изр. 2 от същата алинея).
poli_g, ще помогнете ли? По-горе именно за такава опция пишете.
Последна промяна eurolinker на 30 Яну 2012, 12:38, променена общо 1 път
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Мнениеот nickbdn » 29 Яну 2012, 12:31

Тежка Ви е сигуацията, търсете решение!
Последна промяна nickbdn на 17 Апр 2012, 13:47, променена общо 1 път
nickbdn
Младши потребител

Мнениеот rama » 29 Яну 2012, 12:44

ДНК експертизата си е скъпичка. При съгласие на първия съпруг и двама-трима свидетели може да се получи благоприятен резултат на по-ниска цена.
rama
Потребител

Мнениеот nickbdn » 29 Яну 2012, 13:50

739 лв е нищожна цена, за да знаеш със сигурност през целия си оставащ живот дали детето е твое или не е, още повече, че двамата могат да си я поделят, ще им се падне по 370 лв, колкото за 3-4 дни на море за тримата през лятото. Сигурността си струва цената
nickbdn
Младши потребител

Назад към Семейни казуси