начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Оспорване съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване съкращение

Мнениеот vasil70 » 21 Яну 2012, 23:17

Здравейте,
Съкратиха ме по чл.328 ал.1 т.3 поради намаляване обема на работа.
Имахме малко пререкания с шефа и той реши да се отърве от мен, след като съм му работил 12 години.
На същата, като моята позиция работи колега, който още не е завършил висшето си образование и е от 6 месеца на работа, а аз съм инженер от 16 години.Фирмата си работи-няма намаляване на обема на работа.
Какви са ми шансовете за оспорване в съда на съкращението.
Не трябва ли да се обоснове , защо точно мен.Не трябва ли да се извърши подбор за това кой да бъде съкратен.
В същото време намалял обема на работа, а той намери пари да ми плати и предизвестието без да го работя
Въпроса ми е има ли смисъл за консултация с адвокат и завеждане на дело?
vasil70
Нов потребител

Re: Оспорване съкращение

Мнениеот Гост. » 22 Яну 2012, 08:44

vasil70 написа:Здравейте,
Съкратиха ме по чл.328 ал.1 т.3 поради намаляване обема на работа.
Имахме малко пререкания с шефа и той реши да се отърве от мен, след като съм му работил 12 години.
На същата, като моята позиция работи колега, който още не е завършил висшето си образование и е от 6 месеца на работа, а аз съм инженер от 16 години.Фирмата си работи-няма намаляване на обема на работа.
Какви са ми шансовете за оспорване в съда на съкращението.

Не трябва ли да се обоснове , защо точно мен.Не трябва ли да се извърши подбор за това кой да бъде съкратен.
В същото време намалял обема на работа, а той намери пари да ми плати и предизвестието без да го работя
Въпроса ми е има ли смисъл за консултация с адвокат и завеждане на дело?

Има, има....
С бумагите, които са ви връчени, при адвокат- не се бавете, че срока по 358 т.2 КТ е давностен ( не преклузивен, но ответната страна може и да не проспи възражението).

От друга страна- като да не ви искат вече на работа там :roll: , но вие сам си знаете.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право