начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

АДВОКАТСКАТА КАРТА И СТИКЕРЪТ ВЪРХУ НЕЯ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: АДВОКАТСКАТА КАРТА И СТИКЕРЪТ ВЪРХУ НЕЯ

Мнениеот Гост. » 12 Яну 2012, 23:41

ал.5 не указва дата на изпълнение. Поправи ме ака греша.
Нямам стикер, защото при нас такъв дават едва при плащане на първа вноска за годината, а от 03.до днешна дата не ми остана време да пропътувам тоя път до тях.

И, все пак- кога се прави заверката на картата, че да се приеме за валидна? Норма?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 12 Яну 2012, 23:54

poli_g написа:ал.5 не указва дата на изпълнение. Поправи ме ака греша.
Нямам стикер, защото при нас такъв дават едва при плащане на първа вноска за годината, а от 03.до днешна дата не ми остана време да пропътувам тоя път до тях.

И, все пак- кога се прави заверката на картата, че да се приеме за валидна? Норма?

Ти пък сега, Поли, какви въпроси задаваш..!? Търсиш норма, не знам в момента, може да се поразровя в подзаконовите нормативни актове, но нали знаеш колко празноти има в нашето законодателство? Ясно е, че няма фиксирана дата, обаче щом е ежегодно и се явиш в Затвора в началото на 2012 г., пък на стикера ти пише 2011г, очевидно ще бъде, че не ти е надлежно заверена и ще те върнат. :P
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 12 Яну 2012, 23:58

Тя, картата, си е валидна до 31.01.2012г.( последна дата на плащане, от 01.02 съм в забава, ако не погася задължението си), та и за това питам- ЗАЩО?
Сега се сещам, че преди две години( когато все още бе ерата на печатите, не тея модернизации) картите бяха валидни до април на следваща година и без печат.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Яну 2012, 00:05

poli_g написа:Тя, картата, си е валидна до 31.01.2012г.( последна дата на плащане, от 01.02 съм в забава, ако не погася чрез плащане задължението си), та и за това питам- ЗАЩО?
Сега се сещам, че преди две години( когато все още бе ерата на печатите, не тея модернизации) картите бяха валидни до април на следваща година и без печат.

Честно казано, аз си харесвах старото положение, някак по - точни и ясни бяха нещата, ама пък тия карти са по - красиви, нали сме европейци!? :lol: Пък и предпочитам да си върша както трябва работата и да си сложа превантивно стикер, вместо да се обяснявам, да си възпрепятствам посещенията, като знам как реално стоят нещата. Няма смисъл да се жалвам тук и там. Докато не се внесе яснота в нормативната уредба, това да ходиш да се разправяш със служителите на администрацията в Затворите, или да пускаш жалби до АС или ВАС, смятам няма да доведе до кой знае какъв резултат. Вместо това, по - добре да си оправя стикера за 5 лева и да си отида цивилизовано на посещение, щото работата е по - важна и не търпи отлагане.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Melly » 13 Яну 2012, 00:09

К`ви 5 лева. При нас е леФче. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Яну 2012, 00:11

Да бе, вярно, левче беше, сори, грешка, Мели. То където 1 там и 5 лева. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот eliana » 13 Яну 2012, 00:34

В същия този затвор ходих сутринта на 3-ти януари и още един път след тази дата,но те се сетиха за стикера на 11.01.2011 г. в деня на делото.Има празнота в закона,не е посочен крайния срок за заверка на картата.Мога ,но не съм длъжна да слагам стикер преди изтичането на предходната година,за която си го имам. Битрабвало да се регламентира до края на януари да се прави заверка за текущата година.А карта със сткер от предходната да е валидна до края на януари,но понеже не го пише никъде,всеки си прави каквото си иска.А ако бях сложила стикер за 2012 ,но отида в СЦЗ на 30.12.2011 г. ще ме върнат ,защото трябва да чакам да дойде 2012 ли ? понеже нямам стикер за 2011.... :roll: извинявайте за правописа,но вече ми се спи....
eliana
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Яну 2012, 00:43

eliana написа:В същия този затвор ходих сутринта на 3-ти януари и още един път след тази дата,но те се сетиха за стикера на 11.01.2011 г. в деня на делото.Има празнота в закона,не е посочен крайния срок за заверка на картата.Мога ,но не съм длъжна да слагам стикер преди изтичането на предходната година,за която си го имам. Битрабвало да се регламентира до края на януари да се прави заверка за текущата година.А карта със сткер от предходната да е валидна до края на януари,но понеже не го пише никъде,всеки си прави каквото си иска.А ако бях сложила стикер за 2012 ,но отида в СЦЗ на 30.12.2011 г. ще ме върнат ,защото трябва да чакам да дойде 2012 ли ? понеже нямам стикер за 2011.... :roll: извинявайте за правописа,но вече ми се спи....

Платите ли първа вноска следва да ви поставят стикер.

Тези правила трябва да са разписани в писмен акт- сезирайте съда, ако е наистина принципен въпрос за вас. Ако ли не- ще се подчинявате на указаното, па макар и неправилно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 13 Яну 2012, 01:29

eliana написа:А ако бях сложила стикер за 2012 ,но отида в СЦЗ на 30.12.2011 г. ще ме върнат ,защото трябва да чакам да дойде 2012 ли ? понеже нямам стикер за 2011.... :roll:

В заключение бих казала - стикер до стикер му е м`айката. Поне два стикера да са налични. :P
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот krem_karamel » 13 Яну 2012, 01:56

Melly написа:

В заключение бих казала - стикер до стикер му е м`айката. Поне два стикера да са налични. :P[/quote]

Мелчоооо :D ,

Е това заслужава да си го избродирам със златни букви нейде ....

Майтап, майтап, ама както върви (или по-скоро се клатушка като пиян казак)
нашето законодателство
за нищо вече не можем да бъдем сигурни, като се започне от най-основополагащи норми и практики, съответно познания и се стигне до това дали, аджеба, сметката на съда е тази и дали не внасям по грешна, посочена ми от някой разсеян банков чиновник и накрая ще излезе, че не съм внесла в срок по сметката на съда.

Колеги, честита нова година, повече спокойни дни и време за занимания с право, приятни книжки, мили хора и пр. !
krem_karamel
Потребител

Мнениеот Melly » 13 Яну 2012, 03:33

krem_karamel написа:
Melly написа:В заключение бих казала - стикер до стикер му е м`айката. Поне два стикера да са налични. :P

нашето законодателство
за нищо вече не можем да бъдем сигурни, като се започне от най-основополагащи норми и практики, съответно познания и се стигне до това дали, аджеба, сметката на съда е тази и дали не внасям по грешна, посочена ми от някой разсеян банков чиновник и накрая ще излезе, че не съм внесла в срок по сметката на съда.

Колеги, честита нова година, повече спокойни дни и време за занимания с право, приятни книжки, мили хора и пр. !

Ти що не спиш. :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 13 Яну 2012, 16:57

krem_karamel написа:
Melly написа:

В заключение бих казала - стикер до стикер му е м`айката. Поне два стикера да са налични. :P

нашето законодателство
Крем - карамелче, и на теб успешна и щастлива Нова година! Това за сметките много ми хареса. :lol: Няма страшно, ще се оправим някога.. В близкото бъдеще. :lol:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Яну 2012, 21:07

Melly написа:
krem_karamel написа:
Melly написа:В заключение бих казала - стикер до стикер му е м`айката. Поне два стикера да са налични. :P

нашето законодателство

Ти що не спиш. :lol: :lol: :lol:

Щото е станал да пусне една вода,що :shock: А не да се преДвзема като някои тука,дето се един-други превземат
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 13 Яну 2012, 21:11

Превземат,превземат...,каза, и йощи подвземат,...даже йощи завземат :lol:
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот gulnaz » 25 Яну 2012, 16:51

нека си превземат хората, щом могат :)
gulnaz
Младши потребител