Здравейте. От обява във сайт за работа се свързах с някаква жена по ел. поща. Става дума за надомна работа, като плащането е на парче и ако не спазя срок имало глоба. Поради тази причина искат предварително да им се плати 50 лв като гаранция. Цялата кореспонденция е по ел. пощата и имам писма в които са ми дали и номер на банкова сметка, граждански договор, който трябва да подпиша и им изпратя СЛЕД като им преведа 50 лв. Проверих им булстата тук http://www.account-bg.info/e107/page.php?626 - изписва, че е невалиден. Аз нямам съмнения, че са поредните мошеници и искам да подам сигнал, но не да ходя в полицията а през интернет в някой сайт. Ще има пратя кореспонденцията и ако имат желание да ги поставят там където трябва. Мислите ли, че няма да си навлека неприятности и може ли да ме упътите къде да пусна сигнал?
Весели празници!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 00:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подаване на сигнал за измамници
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Подаване на сигнал за измамници
Всяка институция - ГИТ, НАП, МВР и т.н. имат сайтове, в които са посочени е-майл и телефон за контакти и сигнали. ГИТ са длъжни да пазят в тайна източника на сигнала, ако изрично поискате това. За данъчните не съм сигурна.
И на мен ми изглежда като измама, но малко глупава и елементарна. Преводът може да се проследи.
И на мен ми изглежда като измама, но малко глупава и елементарна. Преводът може да се проследи.
- fighter
- Потребител
Значи, ясно е, че се касае за схема за извършване на измами по смисъла на чл. 209 от НК. Друг е въпросът, че в конкретния случай няма причинена реална вреда, така че не е осъществен съставът на чл.209. Но със сигурност има и такива, които са претърпели имуществена вреда. Абсолютно идентичен случай имаше наскоро и в Пловдив. Фирма предлага надомна работа, май беше за изработване на опаковъчни торбички на норма. Изискана е предварително сума, която да бъде внесена по банкова сметка за материали. Жената е внесла сумата и след това - никаква работа, нито връзка с " бъдещия работодател". Явно хората си играят на дребно, ама разчитат на повечко " оборот".
Според мен би следвало да се подаде сигнал за тези случаи и в полицията, и в ИТ.
Според мен би следвало да се подаде сигнал за тези случаи и в полицията, и в ИТ.
- nk7702n
- Старши потребител
doc03 написа:През интернет, в сайт, можете да си поприказвате с някого, да си споделите мислите и евентуално да предупредите хората да не се доверяват.
Но !
Не сте превел(а) пари, не сте получил(а) нещата за надомна работа, не сте свършил(а) работата, а те да са отказали да Ви плащат.
Та на въпроса - в случая как е осъществен съставът на чл.209 от НК, че нещо не разбирам ?
"и ако имат желание да ги поставят там където трябва"
.... като как става това, според Вас ?
Ами на мен също ми е ясно, че престъпление няма, но при желание съответните органи биха могли да симулират това престъпление като преведат сумата от подставено лице и т.н. Само желание да имат варианти има. По принцип лесно 'клъвнаха' на моята въдица, защото аз още като им видях обявата и разбрах какви са и реших да се убедя за себе си и започнах кореспонденцията, която стигна до момента на плащане. И очевидно предлагат да се сключи менте-договор от името на несъществуваща фирма.
- usera
- Младши потребител
Не знам дали измамниците са глупави, обаче са пуснали пипала навсякъде. Имам изпратен и GSM номер за връзка. Проверка в мрежата за номера ми изкара куп чудесии . 0882086511 който не вярва може да провери. Търсят шаранчета по всевъзможни начини. Като едната от далаверите е, че предлагат и правни съвети Семейно и наказателно право . Името е Румяна Христова. На някого може да говори нещо. Обаче ми се струва, че скоро те ще имат нужда от получаване на правен съвет
ПП подадох на няколко места сигнал, засега нямам никакви белези, че някой го интересува. Надявам се от Господарите поне да не ме изложат
ПП подадох на няколко места сигнал, засега нямам никакви белези, че някой го интересува. Надявам се от Господарите поне да не ме изложат
Последна промяна usera на 29 Дек 2011, 12:31, променена общо 1 път
- usera
- Младши потребител
Да, чичко Гугъл казва много по въпроса.
http://www.google.bg/search?sourceid=ch ... 24&bih=653
Надомна работа, недвижими имоти, правни съвети, Христова, Димитрова и т.н.... Не е лошо да се направи една проверка, с цел превенция на престъпността.
http://www.google.bg/search?sourceid=ch ... 24&bih=653
Надомна работа, недвижими имоти, правни съвети, Христова, Димитрова и т.н.... Не е лошо да се направи една проверка, с цел превенция на престъпността.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Моля, пратете ми на лично съобщение трите имена на тази Румяна. Възможно е, тя да е същата, за която аз подадох сигнал за измама от името на мой клиент. Нашият случая е по-различен, но може да е същата жена.
- fighter
- Потребител
fighter написа:Моля, пратете ми на лично съобщение трите имена на тази Румяна. Възможно е, тя да е същата, за която аз подадох сигнал за измама от името на мой клиент. Нашият случая е по-различен, но може да е същата жена.
Пратих Ви, обаче не го виждам при мен в изходящи. Ако не сте получили пишете тук.
- usera
- Младши потребител
Не съм го получила.
- fighter
- Потребител
Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?
Тези 50лв.може да са внесени в Фондация"чисти ръце" ...Ангел Бончев още си ги чака.
Тези 50лв.може да са внесени в Фондация"чисти ръце" ...Ангел Бончев още си ги чака.
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
nasso_5 написа:Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?
Дълго е за обяснение - въвеждане във заблуждение с цел получаване на имотна облага или пък използването на неопитността и неосведомеността на лицето с користна цел - имотна облага.. Такива ми ти работи.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:nasso_5 написа:Откога,получаване на пари в банкова сметка е престъпление?
Дълго е за обяснение - въвеждане във заблуждение с цел получаване на имотна облага или пък използването на неопитността и неосведомеността на лицето с користна цел - имотна облага.. Такива ми ти работи.
Всички работим за имотна облага...Неопитността и незнанието не е оправдание...Въпрос на доказване...
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Както казах в началото Престъпление спрямо мен не е извършено! Затова и не мога да подам жалба в полицията а и не ми се занимава, все пак отнема време. Обаче който иска може да плати съответната такса срещу която няма да получи нищо, сигурен съм в това и тогава няма ли да е измама? При мен си е само опит за измама и бих искал да прекратя възможността някой да се опари, но .... така като гледам май няма да стане. А и дори и да се получи измамниците няма да свършат. "Тарикатите ще изчезнат когато изчезнат балъците"
- usera
- Младши потребител
Новия тел на мошеничката е 0882518033
също така дава стай под наем в Обеля2
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7178,d.Yms
също така дава стай под наем в Обеля2
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7178,d.Yms
- iva21
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1