начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

оборете съждението...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

оборете съждението...

Мнениеот justmy » 07 Яну 2012, 19:08

в отговор на темата
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=49258

"Нищо не произлиза от нещо, което не съществува; (в противен случай) всичко би произлизало от всичко, без да има нужда от семена. И (обратното), ако онова, което изчезва, би загинало (преминавайки) в несъществуващото, всички неща биха били вече загинали, тъй като не би съществувало онова, в което те биха преминали."

това,разгледано в теорията за голямия взрив и други космологични теории е бита карта :idea: :arrow: космолозите цяла вселена създават от НИЩО (преди взрива е било нищо :mrgreen:

:arrow: :arrow:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Re: оборете съждението...

Мнениеот sunnyset » 07 Яну 2012, 21:21

:arrow: The European Organization for Nuclear Research - CERN
sunnyset
Потребител

Мнениеот Standbay » 08 Яну 2012, 07:37

Малкото Нещо казало на голямото Нищо - Ти може и да си голямо, но се все едно едно Нищо, а аз може и да съм малко, но съм Нещо!
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот satir » 08 Яну 2012, 10:37

По- според Догоните.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Яну 2012, 11:57

Всяка крайност е родна сестра на ограничеността. В. Г. Белински
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 08 Яну 2012, 12:27

Хе, напоследък гледам едни матряли, според които космолозите взели да предполагат, че и преди Големия взрив имало нещо :lol:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Яну 2012, 12:55

ykovachev написа:Хе, напоследък гледам едни матряли, според които космолозите взели да предполагат, че и преди Големия взрив имало нещо :lol:

То целта на тия материали сигурно е да се внася смут в нашето битие, пък и да се търси някаква сензация.. Край на света, нещо, съществуващо преди Големия взрив.. :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 08 Яну 2012, 13:04

Не ми се вярва руският научнопопулярен канал 24 техно, пък и телевизии като ВВС, дето им излъчват филми по въпросния канал, да търсят сензация с това. Просто хората си работят и математически могат да ти докарат и вселена с 26 измерения, ама не можем да я пипнем, нали :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Яну 2012, 19:41

ykovachev написа:Не ми се вярва руският научнопопулярен канал 24 техно, пък и телевизии като ВВС, дето им излъчват филми по въпросния канал, да търсят сензация с това. Просто хората си работят и математически могат да ти докарат и вселена с 26 измерения, ама не можем да я пипнем, нали :wink:

Като спомена ВВС и научнопопулярен канал 24 техно / въобще не съм го гледала, тук май го няма /, сигурно е нещо сериозно и какво по - точно се твърди в техните материали? Ако не те затруднявам, да дадеш повече инфо!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 08 Яну 2012, 19:48

Лошото е, че хванах филма набързо и наполовина в 10 и половина вечерта, но утехата е, че такива филми ги въртят достатъчно много пъти, че да се запознаеш с тях. Обещавам да докладвам, като го изгледам целия с внимание. Инак руснаците го бяха обявили в програмата като "Что было до Большого взрыва?".
Въпросния канал 24 техно (освен на сателит) например го има при крупния кабелен оператор, познат по ТВ форумите със закачливото прозвище "близалките" :wink: Сигурно се среща и при други таквиз доставчици, които се перчат с над 100 програми :D Много е приятен този канал, има интересни неща, приятно допълнение е към научно-популярните канали на Viasat и Discovery.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Яну 2012, 19:53

Да, ясно, ще очаквам с интерес да докладваш. Иначе discovery си е супер - канал, ако човек иска да научи полезни и интересни неща от обширните дебри на науката изобщо. Мен, разбира се, би ме затруднил руският, ама щом има хора, които го разбират, това е добре. :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 08 Яну 2012, 21:49

Е, че аз съм израснал в соца, учил руски от трети клас, та до десети, все нещо помня от него :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Яну 2012, 21:57

ykovachev написа:Е, че аз съм израснал в соца, учил руски от трети клас, та до десети, все нещо помня от него :D

Абе, то и аз поприхванах малко от него, ама не можах да стана комсомолче, та затова и руския не съм го изучила добре.
П.П. Адмирации за подхода към Николов. Толкоз хора ядоса тоя човек досега, ама имало и кой да му въздейства в посока подобрение в общуването... :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Яну 2012, 15:26

Еййййй, доста сложни са станали съжденията в тая тема... Аз пък взех да си мисля, че отдавна хората се питат дали Вселената е безкрайна и как така хем отделните тела в нея се състоят от частици - елементарни или по - сложни, тоест от някаква форма на материя, хем в същото време е възникнала от нищото чрез т.н. Голям взрив..!? И къде е началото и краят на нашата Галактика, че да търсим съществуването на нови галактики. :D
Ей затова хората са измислили планетариумите и телескопите, за да наблюдаваме и търсим истината... :wink: Ама дали скоро ще имаме еднозначен отговор или не… Кой знае..
Последна промяна nk7702n на 09 Яну 2012, 20:07, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот contrario » 09 Яну 2012, 15:48

Всъщност големият взрив е резултат от едно предхождащо го състояние, а именно материята събрана в точка, чиято плътност е безкрайна, тази плътност е резултат от свиването на материята докато в един момент е последвал и взривът. Все едно Земята с цялата си налична материя събрана в главата на карфица, само че тази плътност би била незначителна в сравнение с плътността на точката предизвикала големия взрив.
Теорията за големия взрив е просто една теория, която идва да обслужи необходимостта от това да се обясни произхода на всичко заобикалящо ни, така, че е нормално да съществуват и теории, които й противаречат или такива, които предлагат други отговори. Съществуват теории, които обясняват това, че големият взрив е просто един етап от развитието на вселените обуславящ края на една и началото на друга вселена. Съществуват и теории според, които заедно с нашата вселена съществува и паралелна на нея вселена, като двете вселени са разположени на изключително близко разстояние една от друга без да се докосват, но на определени места имат допирни точки, които всъщност представляват черните дупки, тези черни дупки свързват двете вселени и представляват входно-изходните пространства от едната към другата и възможност за междувселенски пътувания. Разбира се това са само теории, те обслужват интересите на познанието и на фантазията, като фантазията в много случаи е необходима за да се стигне до познанието, а понякога и единствено средство за това.
contrario
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Яну 2012, 20:05

doc03 написа:Вселената има край .... :!:

Кой го казва с такава категоричност!? :roll:
П.П. Аз смятам да изчакам доклада от руския канал, може да даде някои отговори на тези интересни въпроси!? :)
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот contrario » 09 Яну 2012, 21:30

Всъщност всяко образувание представлява структура от различни елементи, които взаимодействат помежду си по-интензивно в сравнение с останалите елементи от общата съвкупност, тази структура от взаимодействащи елементи обуславя образуванието да се изразява в определени параметри.
Съответно Вселената като едно образувание също се изразява в определени параметри, които биха дали отговори на въпросите за началото, края, горната и долната страна, лявото и дясното - в зависимост от позицията на наблюдаващия, ако разбира се някой имаше информация за тези параметри.
Най-тежкият въпрос всъщност е какво следва отвъд края- ако Вселената все пак има край ? Вероятно междувселенско пространство и началото на друга Вселена, разбира се в това междувселенско пространство броят на Вселените ще бъде неограничен, а дали то самото би имало край ? - вероятно да, а отвъд него ? - нещо друго.

Относно определението за "дупка", то може да бъде изразено и като форма на материята. Дупката е форма на материята. Както издатината е форма на материята, а не съществуващо в съществуващото, така и дупката е форма на материята освен несъществуващо в съществуващото. Дупката е не просто празно пространство в пълното, а онова празно пространство, което е част от общото празно пространство заобикалящо и обуславящо пълното във формата, в която то съществува.
contrario
Младши потребител

Мнениеот Melly » 09 Яну 2012, 21:47

Да, има, и то... в безкрайността. :wink:

С много сложа задачка сте се заели. Както казват, количеството интелект на нашата планетата е константа, а населението расте ли, расте. :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nasso_5 » 10 Яну 2012, 00:55

Човешкият интелект е прекалено малък,мислийки глобално...Ще минат години и ще се появят още по-малки частици...ще"видим" нови производни на живота...нови измерения.
:idea:
правото е алгоритъм.....
Аватар
nasso_5
Потребител

Назад към Общи дискусии