Здравейте,
Преди 5 години работих в една фирма. След като не ми изплатиха 2 заплати аз подадох молба за напускане. Изчаках си предизвестието (месеците станаха 3) и напуснах, но влязох в конфликт с работодателя, все пак ми дължеше 3 заплати (така и не ги получих, но не се и обърнах още тогава към Инспекцията по труда). Задържаха ми трудовата книжка, но месец по-късно ми я дадоха. Още тогава исках да ми издадат удостоверение за пенсиониране - УП2. Счетоводителят ми го издаде, но управителят отказа да го подпечата и подпише т. е. на практика нямаше смисъл да го взема.
Сега ми предстои ранно пенсиониране. На 24.11.2011г. отново подадох преснета трудова книжка и заявление за издаване на ново УП2 (лично ходих във фирмата). Изчаках един месец и след като не получих въпросния документ се обърнах към Инспекцията по труда. Оттам му звъннаха и той обеща да ми го даде на 04.01.2012г. Инспекторката ми каза, че това, което могат да направят е само да го глобят.
На 04.01.12г. отидох да го получа, както беше обещал на инспекторката, но отново не ми го даде. Каза че все още не бил го взел. Ясно е, че ме разиграва.
Междувременно подадох документите си в пенсионен отдел, с уговорката да представя въпросния документ в рамките на един месец.
Впросът ми е: Има ли начин да се сдобия с УП2 по съдебен ред.
Отговорът може да ми го дадете и на лична бележка.
Благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с бивш работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|