начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Бракоразводно дело Втори въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразводно дело Втори въпрос

Мнениеот mihailovi_2009 » 30 Дек 2011, 13:21

Здравейте скъпи юристи . Искам да ви попитам още нещо - има ли възможност при исково бракоразводно дело съдът да не постанови РАЗВОД а да даде някакъв срок , в който да се помирим , и какви са пътищата да се стигне до това ?
Благодаря предварително за отговорите .
mihailovi_2009
Нов потребител

Re: Бракоразводно дело Втори въпрос

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Дек 2011, 14:35

Вече няма помирително производство или заседание. Единствен начин е да оттеглите молбите си.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mihailovi_2009 » 30 Дек 2011, 17:24

ivan_lawyer написа:Вече няма помирително производство или заседание. Единствен начин е да оттеглите молбите си.

Откога няма помирително заседание ? В СК пише че има такова . Или вече не се спазва ?
mihailovi_2009
Нов потребител

Мнениеот Contagio » 30 Дек 2011, 17:49

Казват че по новия закон няма, но всъщност си има. Първото заседание е нещо като помирително, въпреки че делото е Исково.

Предната седмица бях на такива дела. Уж исково но още на първото заседание съдията ги убеждаваше да се примирят да се разберат и т.н. но явно двете страни не искаха даде им 30мин за размисъл, после пак съдията дрън дрън дрън та айде да е по споразумение щот не му се занимаваше, И така от Исково дело мина на споразумение по принуда на съдията.
Сега и мен ме чака такова дело и съм при същия съдия така че, общо взето всичко зависи от съдията а не от ЗАКОНА. Аз следа форума от 5 години и честно казано всичко е индивидуално. И е напълно възможно съдията да ви даде срок да изгладите нещата, защото на поморителното първо заседение разпитва Вас и съпругата защо искате да се разделят дрън дрън дрън от кога не сте заедно дрън дрън и т.н.

Успех
Не съм Юрист и се извинявам че говора от личен опит, ако нещо греша моля поправете ме :)
Contagio
Нов потребител

Мнениеот mihailovi_2009 » 30 Дек 2011, 19:57

Благодаря ви отново за отговорите !
mihailovi_2009
Нов потребител

Мнениеот Pause » 31 Дек 2011, 13:02

mihailovi_2009 написа:Здравейте скъпи юристи . Искам да ви попитам още нещо - има ли възможност при исково бракоразводно дело съдът да не постанови РАЗВОД а да даде някакъв срок , в който да се помирим , и какви са пътищата да се стигне до това ?
Благодаря предварително за отговорите .

Законодателят прави опит,бил съм на подобно дело ,но отношенията им бяха изострени и разнопосочни и го отхвърлиха.И така не се стигна ,на първото заседание съдът запитва страните дали са съгласни доброволно да си уредят спора или извънсъдебно ако има съгласие производството се спира и в 6м.срок ако не се възобнови се прекратява.Но ако няма съгласие производството продължава.Чл.321 ГПК
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси