Здравейте скъпи юристи . Искам да ви попитам още нещо - има ли възможност при исково бракоразводно дело съдът да не постанови РАЗВОД а да даде някакъв срок , в който да се помирим , и какви са пътищата да се стигне до това ?
Благодаря предварително за отговорите .
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бракоразводно дело Втори въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бракоразводно дело Втори въпрос
Вече няма помирително производство или заседание. Единствен начин е да оттеглите молбите си.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Вече няма помирително производство или заседание. Единствен начин е да оттеглите молбите си.
Откога няма помирително заседание ? В СК пише че има такова . Или вече не се спазва ?
- mihailovi_2009
- Нов потребител
Казват че по новия закон няма, но всъщност си има. Първото заседание е нещо като помирително, въпреки че делото е Исково.
Предната седмица бях на такива дела. Уж исково но още на първото заседание съдията ги убеждаваше да се примирят да се разберат и т.н. но явно двете страни не искаха даде им 30мин за размисъл, после пак съдията дрън дрън дрън та айде да е по споразумение щот не му се занимаваше, И така от Исково дело мина на споразумение по принуда на съдията.
Сега и мен ме чака такова дело и съм при същия съдия така че, общо взето всичко зависи от съдията а не от ЗАКОНА. Аз следа форума от 5 години и честно казано всичко е индивидуално. И е напълно възможно съдията да ви даде срок да изгладите нещата, защото на поморителното първо заседение разпитва Вас и съпругата защо искате да се разделят дрън дрън дрън от кога не сте заедно дрън дрън и т.н.
Успех
Не съм Юрист и се извинявам че говора от личен опит, ако нещо греша моля поправете ме
Предната седмица бях на такива дела. Уж исково но още на първото заседание съдията ги убеждаваше да се примирят да се разберат и т.н. но явно двете страни не искаха даде им 30мин за размисъл, после пак съдията дрън дрън дрън та айде да е по споразумение щот не му се занимаваше, И така от Исково дело мина на споразумение по принуда на съдията.
Сега и мен ме чака такова дело и съм при същия съдия така че, общо взето всичко зависи от съдията а не от ЗАКОНА. Аз следа форума от 5 години и честно казано всичко е индивидуално. И е напълно възможно съдията да ви даде срок да изгладите нещата, защото на поморителното първо заседение разпитва Вас и съпругата защо искате да се разделят дрън дрън дрън от кога не сте заедно дрън дрън и т.н.
Успех
Не съм Юрист и се извинявам че говора от личен опит, ако нещо греша моля поправете ме
- Contagio
- Нов потребител
Благодаря ви отново за отговорите !
- mihailovi_2009
- Нов потребител
mihailovi_2009 написа:Здравейте скъпи юристи . Искам да ви попитам още нещо - има ли възможност при исково бракоразводно дело съдът да не постанови РАЗВОД а да даде някакъв срок , в който да се помирим , и какви са пътищата да се стигне до това ?
Благодаря предварително за отговорите .
Законодателят прави опит,бил съм на подобно дело ,но отношенията им бяха изострени и разнопосочни и го отхвърлиха.И така не се стигна ,на първото заседание съдът запитва страните дали са съгласни доброволно да си уредят спора или извънсъдебно ако има съгласие производството се спира и в 6м.срок ако не се възобнови се прекратява.Но ако няма съгласие производството продължава.Чл.321 ГПК
-
Pause - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|