начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Не мога да взема детето си от баща му!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не мога да взема детето си от баща му!

Мнениеот irina_doneva » 27 Дек 2011, 13:31

Здравейте!Преди няколко години живях на семейни начала с мъж и от него имам момченце,на 4 години и половина.Започнах работа когато детето беше на 4 месеца,защото бях на социално майчинство,което е крайно недостатъчно.С бащата на детето бяхме в различни смени и моят баща дойде да живее при нас за да ни помага с детето.Когато то беше на 7 месеца се разделихме и той го взе,като ме остави с много неплатени сметки за ток,вода и наем.Беше ми много трудно да платя всички задължения,както и да издържам баща си докато си намери работа и получи някакви пари.После той се разболя и след известно време почина.Не съм взимала детето при мен често понеже се грижех за баща ми или съм нямала пари.Взимала съм го през лятната отпуска за по седмица,две.Купувала съм му дрехи и играчки,но не можех да си позволя да е при мен,най-вече защото нямам близки и няма кой да се грижи за него(аз работя на смени)
От две години и половина имам връзка с друг мъж,като от няколко месеца живеем заедно и искаме да вземем сина ми при нас.Баща му обаче не го дава.А детето го гледа възрастната му баба(прабабата т.е.),бащата го няма с месеци и даже пари не им изпраща.Живеят на село и детето не ходи на детска градина,няма контакти с други деца.Ние живеем в града,имаме стабилна работа и доходи и можем да се грижим за него.И понеже не мога да постигна съгласие с бащата се обръщам към вас.Какви шансове имам ако се води дело за родителски права например и изобщо как да процедирам?
п.с. Детето е припознато и носи неговите имена.
irina_doneva
Нов потребител

Re: Не мога да взема детето си от баща му!

Мнениеот nk7702n » 28 Дек 2011, 00:59

Имате големи шансове да го вземете при вас. Все пак, Вие сте майката.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boiko_62 » 28 Дек 2011, 12:20

заведете дело за родителски права и издръжка, но трябва да приложите неоспорими доказателства, че то трябва да живее при ВАС, вкл. и доклада от ОЗД трябва да е на ВАША страна
boiko_62
Потребител

Мнениеот irina_doneva » 28 Дек 2011, 14:00

Благодаря за отговорите!Притеснява ме единствено фактът,че досега не съм могла да се грижа за детето.А че е по-добре да живее при мен е ясно.Дано да се разберем без дела.
irina_doneva
Нов потребител

Мнениеот nadq_nikolova » 28 Дек 2011, 15:03

Здравейте, това което според мен е най-разумно да направите е да се опитате да се разберете без съд. След като бащата е оставил грижите за детето на баба си, значи и той няма достатъчно време за него. Бихте могли между вас си да се уговорите детето да живее при вас и когато баща му поиска да го види или да прекара известно време с него, вие да му позволявате. Определете сума, която той да ви дава ежемесечно за издръжката на детето и се разберете с добро. Можете също и да заведете дело за издръжка, което е абсолютно безплатно. Разбира се, ако не се получи консенсус между вас, трябва да стигнете и до съд за родителските права, но най-доброто и за детето и за вас е да си го спестите.
nadq_nikolova
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 28 Дек 2011, 15:38

nadq_nikolova написа:Здравейте, това което според мен е най-разумно да направите е да се опитате да се разберете без съд. След като бащата е оставил грижите за детето на баба си, значи и той няма достатъчно време за него. Бихте могли между вас си да се уговорите детето да живее при вас и когато баща му поиска да го види или да прекара известно време с него, вие да му позволявате. Определете сума, която той да ви дава ежемесечно за издръжката на детето и се разберете с добро. Можете също и да заведете дело за издръжка, което е абсолютно безплатно. Разбира се, ако не се получи консенсус между вас, трябва да стигнете и до съд за родителските права, но най-доброто и за детето и за вас е да си го спестите.

Най - доброто , щом родителите са разделени, е да си решат чрез съд въпросите относно упражняването на родителските права и размера на издръжката чрез постигане на споразумение и утвърждаването му от съда. При всички случаи това е за предпочитане отколкото да се спестяват средства и в бъдеще, когато отношенията се влошат, да се стига до много по - усложнена процедура за решаване на проблема. Писменият документ създава много по - голяма сигурност отколкото някакви устни уговорки и обещания.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 28 Дек 2011, 17:40

Какви шансове имам ако се води дело за родителски права например и изобщо как да процедирам?

Е, моите извинения към колегите, писали преди мен, но не смятам за уместно да ви се дават напразни надежди.
От колко време не осъществявате контакт с детето, респективно не полагате грижи за него?- всъщност сега прочетох- последните 3г. и 4м. не сте се грижила за детето....
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси