начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Помощ за трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за трудов договор

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 15:22

Здравейте,
Имам следният казус.Освободиха ме от една фирма по взаимно съгласие, като в същия ден трябваше да бъда назначен в друга фирма.Аз си работя вече в другата фирма, но вече пети работен ден не съм подписвал трудов договор.От фирмата ми казват, че съм регистриран където трябва и вече се водя на рабода по присъствените форми, а ще има и трудов договор.Абе не съм подписвал нищо в новата фирма.Притиснява ме закъснението на трудовия договор.
emaek
Нов потребител

Re: Помощ за трудов договор

Мнениеот lunohoda » 05 Дек 2011, 15:39

Какъв Ви е въпросът ?
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 15:48

Въпрост ми е , С каква задна дата може да се подпише трудов договор и възможно ли е да съм регистриран в инспекцията по труда, в НАП, НОЙ и други институций в които трябва без да съм подписал трудов договор
emaek
Нов потребител

Мнениеот lunohoda » 05 Дек 2011, 16:17

На практика се случва. По принцип не следва да работите преди да сте получили екземпляр от ТД и копие на хартиен носител от завереното уведомление за регистрация на ТД в НАП.
lunohoda
Младши потребител

Мнениеот emaek » 05 Дек 2011, 16:27

Значи да попитам така - Може ли да подпиша ТД на 15.12.2011г. със дата 01.12.2011г. и той да си е валиден.
emaek
Нов потребител

Мнениеот vseznaikoto » 05 Дек 2011, 20:07

Съгласно КТ трудовият договор между работника и служителя се сключва преди постъпване на работа. След това работодателят ви е длъжен да изпрати уведомление до ТД на НАП, а те предоставят на Инспекцията по труда данни за регистъра на трудовите договори и в тридневен срок изпращат копие от завереното уведомление. Затова възможно по скоро сключете трудов договор с работодателя ви. Следователно не може да бъде сключен трудов договор със задна дата.
vseznaikoto
Младши потребител

Назад към Трудово право