начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Работодателя не иска да уважи молба по чл.327 т.6

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодателя не иска да уважи молба по чл.327 т.6

Мнениеот iivvaa_s » 01 Дек 2011, 20:08

:(( Здравейте, от 2 години работя в една компания, преди 2 месеца записах магистратура редовно обучение. Днес си пуснах молба за напускане без предизвестие по чл.327 т.6, приеха ми я, но след около 5 часа по късно ми звънят, за да ми кажат, че няма да уважат молбата, тъй като началото на учебната година вече е почнала и аз кога съм се била сетила. Да не обяснявам какъв тон ми държеше госпожата от ЧР.. Съответно, вместо да предложат някакъв компромисен вариант, госпожата отсреща почва да настоява грубо възможно най-скоро да отида и да си пусна молба по чл.326, с неспазен срок за предизвестие, съответно им дължа брутна заплата. Аз се посъветвах с познати в тази насока и според тях няма такова нещо, т.е. няма точка, по която да ми откажат молбата, никъде не пише такова нещо. Утре трябва да отида и да се разберем с тях. Ако не отида, ами си държа на молбата, какво могат да ми направят?? Най-много да не ми изплатят една заплата, която ми предстои да взимам. После мога ли да си потърся правата??? И как?? Моля за бърз отговор ако е възможно!!! Благодаря Ви!!! :cry:
iivvaa_s
Нов потребител

Re: Работодателя не иска да уважи молба по чл.327 т.6

Мнениеот tania007 » 02 Дек 2011, 11:29

1.За да искате да Ви освободят по този член, към Заявлението за освобождаване трябва да имате и документ от учебното заведение, че сте редовен студент.
2. Ако отговаряте на условията за освобождаване по този член и тази точка, не се иска тяхното мнение. Искате входящ номер на заявлението си. Днес го подавате и от утре не сте на работа.
3. Ако Ви откажат освобождаване по този член и сте сигурни, че имате право на това, подайте жалба до ИТ.
tania007
Нов потребител

Мнениеот iivvaa_s » 02 Дек 2011, 11:36

Приложила съм такава бележка, разбира се.. Става въпрос за един от телекомите и както винаги, ще намерят някакъв начин само и само да ми вземат парите... Сега ще звънна на горещия телефон на ИТ и ще видя какво ще ми отговорят от там. Много благодаря за съвета, не се бях сетила! :)
iivvaa_s
Нов потребител

Мнениеот iivvaa_s » 02 Дек 2011, 13:12

Ами доколкото разбрах, работодателя може да откаже молбата на това основание и ако аз държа на моята също, възниквало трудов спор, който се решава в съда.. Не искам такива истории аз, не съм конфликтен човек.. :cry:
iivvaa_s
Нов потребител

Назад към Трудово право