начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ДЪЛЖИМА ИЗДРЪЖКА

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ДЪЛЖИМА ИЗДРЪЖКА

Мнениеот martinakoleva » 03 Окт 2011, 19:32

Здравейте,
разведена съм от 10 години, а от 2г. и няколко месеца не съм я получавала. След консултация със съдия изпълнител образувахме дело, но явно на ЧСИ-то не му се занимава, защото от декември до сега не се случва нищо. Това е вторият път в които ми се налага да използвам услугите му. Също така помолих ЧСИ-то да ми придвижи документите към общината, т.като то там ми казаха че искат доклад от него, но уви и това все още не е свършено. Бившият ми съпруг живее и работи извън България, няма собственост в страната ни. Бихте ли ми дали съвет как да постъпя и какво да правя, за да си получа парите, а те вече не са малко!
Последна промяна consultant на 29 Ное 2011, 19:51, променена общо 3 пъти
Причина: Писането на кирилица е задълително!
martinakoleva
Нов потребител

Re: ДЪЛЖИМА ИЗДРАЖКА

Мнениеот borovinka » 29 Ное 2011, 18:53

ЧСИ не придвижва служебно доклада си до общината. Това трябва да направите вие, след като се сдобиете с въпросния доклад. След това си правите копие от него и отивате в общината по постоянен адрес, от където ще ви дадат необходимата декларация, въз основа на която ще можете да търсите изплащане на издръжка от държавата по реда на Наредбата.
Отидете при адвокат, който да ви погледне нещата по изпълнителното дело, което сте образували при ЧСИ и ще подготви документите вместо вас, ако смятате, че сама няма да се справите.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Re: ДЪЛЖИМА ИЗДРЪЖКА

Мнениеот Гост. » 29 Ное 2011, 23:37

:roll: Аз пък мисля, че ЧСИ се подчиняват на същите правила на които и ДСИ ( не, че съществува разлика, но все пак тази привилегия, за която говорите не съществува)

Чл. 6. (1) Взискателят чрез съдебния изпълнител подава писмено искане до общината по постоянния си адрес за изплащане на издръжката.
(2) Съдебният изпълнител изпраща искането в 10-дневен срок от постъпване му, като към него прилага:
1. екземпляр от констативния протокол по чл. 4;
2. копие от изпълнителния лист;
3. копия от документите, удостоверяващи доходите и имущественото състояние на длъжника.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси