начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод

Мнениеот lovebebe » 25 Ное 2011, 15:59

добър ден, моля кажете какво мога да направя, разведох се 06.2008 но живеехме аедно със децата и жена ми до 01.2011. аз заминах за чужбина и пращах пари повеже от отсъдените но дадени на рака без бележка. сега със съдя изпълнител е направила запор на имуществото ми . какво мога да направя . със какво право.
lovebebe
Нов потребител

Re: развод

Мнениеот andrey13 » 25 Ное 2011, 17:32

lovebebe написа:добър ден, моля кажете какво мога да направя, разведох се 06.2008 но живеехме аедно със децата и жена ми до 01.2011. аз заминах за чужбина и пращах пари повеже от отсъдените но дадени на рака без бележка. сега със съдя изпълнител е направила запор на имуществото ми . какво мога да направя . със какво право.

Просто забрави каквото си дал и дупе да ти е яко, защото ще и платиш още един път издръжката. :wink:
andrey13
Потребител

Мнениеот Pause » 25 Ное 2011, 18:07

Според мен е допустимо да се докаже със свидетелски показания извършеното плащане ,като например децата могат да бъдат разпитани ,като свидетели въпреки своето малолетие или непълнолетие.
Противното е още веднъж да платите.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот lovebebe » 25 Ное 2011, 18:33

много ми е притеснено, много мизерии ми прави бивхата и като сам далеже ми е още по притеснено же няма какво да направя.може и да се прибера да мога да оправя нещата да не стане късно, за това искам да попитам какво мога да направя.от горе от горе ще разкажа за да не показвам кокохкарските си истории с нея .проблема е же майка ми и баща ми йрез покупка продажба по време на брак ми дават жилището като разбирасе нищо не полъжават като пари.в бракоразводното дело е написано же тя няма претенции към мойто имущество.друго то е же от миналата година октомври месец аз веже не живея със нея, като се прибрах декември куповах телевизори глупости и февруари и дадох още 3000 лева докато не разбра же сам с друг йовек и не запойна да прави мизериите.а забравих да кажа же от 3 години сам разведен ама живеех с нея заради децата .миналата седмица е отихла и разбила вратата на апартамента ми и сменила бравата и се обадила на майка ми и казала же че го продаде зара ди това же не и плащам издръжка и иска парите от мажалото на равода а сам бил при децата или щяла да го даде под наем. аз няма нажина да докажа же сам дал тези пари щото биха дадени на рака и всийко което бях купил за тях го е заложила в каста.рехил сам да и плащам от 1.01.2012 издръжките но не и по рано щото ако смятам сам и дал за 2- години.но ме притеснява апартамента. бяха ми казали же със задна дата може да направя сделката с майка ми като базмеждие и било по добре да заведя дело. а и другия проблем колата ми е в нея и даже полицията и пръста белехки да върне колата ми но нищо не се движи от пролетта .
lovebebe
Нов потребител

Мнениеот lovebebe » 25 Ное 2011, 18:50

как може съдя изпълнител да се разпореди да запорират имуществото слаед като не съм там и не съм бил на дело, възможно ли е да ми вземат апартамента
lovebebe
Нов потребител

Мнениеот Pause » 25 Ное 2011, 19:13

Ами ,възможно е колкото и нагло да е.Несеквестируемостта пада при вземане за издръжка,понеже е със ярко социално съдържание.По добре се консултирайте с адвокат ,докато не е станало късно и с необратими последици.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 25 Ное 2011, 23:27

lovebebe написа:добър ден, моля кажете какво мога да направя, разведох се 06.2008 но живеехме аедно със децата и жена ми до 01.2011. аз заминах за чужбина и пращах пари повеже от отсъдените но дадени на рака без бележка. сега със съдя изпълнител е направила запор на имуществото ми . какво мога да направя . със какво право.

Какво означава това, че сте бил в чужбина, пък сте плащал на ръка, не беше ли по банков път?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот lovebebe » 25 Ное 2011, 23:32

пибрах се и ги дадох на рака, като си мислех же сме разумни хора и вижда же се грижа за децата си и давам повеже,
lovebebe
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Ное 2011, 12:07

Все едно не сте ги дали.

Поне свидетел имаше ли.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси