начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Развод,делба,жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод,делба,жилище

Мнениеот stefanka07 » 23 Ное 2011, 12:35

След 23 години брак по ЗЗДН съпругът ми беше изведен от семейното ни жилище за определено време.Две институции отсъдиха рзвода по вина изцяло на съпругът,а жилището да се ползва от мен и непълнолетното ни дете .Наем не беше искан в делата и такъв не се присъди.Апартаментът е закупен преди брака срещу отчужден имот,платен частично и изплащан по време на брака.Издръжка не е заплащана от 8 месеца поради непрекъснати обжалвания от негова страна ,заради жилището му.Сега той започва ново дело-за наем и обещетения за минало време ,за това че ползваме вещите в дома,иска и делба на вещите ,а тези които останат да се ползват от мен и децата ми -да заплащам обезщетение за тях.Всеки от нас има кола на негово име като моята е закупена с лични средства на баща ми,а неговата с пари от нелегален работодател.От 2 години е безработен, но работи в сивата икономика,докарва си добри пари ,но няма договор,в съда доказа че е безработен и няма доходи .Аз изплащам от заплатата си потребителски заем 16 000 лв. теглен от двамата .Какви шансове имам да запазя жилището за децата си и за какво мога да претендирам?Води ли се апартамента в режим на СИО,какви лични вещи може да изнася от дома преди дело за делба?
stefanka07
Младши потребител

Re: Развод,делба,жилище

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Ное 2011, 12:56

Имате реални шансове да спечелите доста.

Апартамента ще остане до навършване на пълнолетие - но трябва да го впишете в Служба по вписванията.

Малко трудно, но ще стане. Иначе при делба можете да претендирате да остане за Вас апартамента.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот stefanka07 » 23 Ное 2011, 13:36

Какво имате в предвид под доста?По коѝ член и закон мога да спечеля апартамента?По конкретно тълкуване може ли да се направи?
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 23 Ное 2011, 13:41

Аз не подкрепям становището на колегата, защото фактите са недостатъчни за да се произнесе с тази категоричност( освен онова, че ще останете в жилището до навършване на пълнолетие на децата), а пък от изложеното не мога да дам изобщо надежди, защото трябва да се проучат детайлите.

Това, разбира се, не става във форум, както и се прави от специалист- както искате ме разбиирайте.

п.п. не е покана към когото и да е, но трябва да се разбере, че някои неща са за "око да види, ръка да пипне".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот stefanka07 » 23 Ное 2011, 15:02

Защо данъка на вилата е за двамата по равно ,а за апартамента само негов като и двата имота дори и частично са изплатени окончателно по време на брака?Не разбрах каква собствеността за апартамента?
stefanka07
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 23 Ное 2011, 15:18

Точно заради това, и без да го пишете ми бе ясно, ви насочих по-горе към специалист.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси