- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
кои дела отказвате,адвокати
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
кои дела отказвате,адвокати
на платежоспособни клиенти
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
Re: кои дела отказвате,адвокати
Подвеждащ въпрос, йезуитино, защото от него се извежда извод за липса на професионализъм.
Аз не съм професионалист ( както Деки каза- занаятчия съм, до майсторлъка имам хляб да ям ) и си позволявам да отказвам дела, по които вътрешното ми убеждение е в крещящо противоречие с тезата на клиента( това няма общо с платежоспособността- мога да работя и про-боно, но нещо все пак трябва да ме "докосне" в този спор).
Горното, когато съм относително наясно с материята, когато не съм- няма нужда от моето участие ( не можеш да си универсална подправка , защото има мат. право, което почти не работя ) , без оглед възнаграждението.
Аз не съм професионалист ( както Деки каза- занаятчия съм, до майсторлъка имам хляб да ям ) и си позволявам да отказвам дела, по които вътрешното ми убеждение е в крещящо противоречие с тезата на клиента( това няма общо с платежоспособността- мога да работя и про-боно, но нещо все пак трябва да ме "докосне" в този спор).
Горното, когато съм относително наясно с материята, когато не съм- няма нужда от моето участие ( не можеш да си универсална подправка , защото има мат. право, което почти не работя ) , без оглед възнаграждението.
- Гост.
- Старши потребител
На този етап не смея да се хващам с данъчни дела и с дела по несъстоятелност.Не съм се занимавал ,но бих искал да навляза и в този вид дела.
Ако при приемане на делото усетя,че е губещо предупреждавам клиента.Но все пак ако настоява може и да се позамисля.
Неплатежоспособните клиенти за съжаление нямат шанс при мен !
Ако при приемане на делото усетя,че е губещо предупреждавам клиента.Но все пак ако настоява може и да се позамисля.
Неплатежоспособните клиенти за съжаление нямат шанс при мен !
- sarbijanac
- Активен потребител
Добре, де, тея чупки в кръста, които ще правиш в зала, как си ги обясняваш?
Съвсем скоро( четвъртък) отказах дело за 450х. евро, защото няма начин да спечелят( "отстранили" от сделката едното коляно, пък после правото им криво )- не виждам защо да се излагам в зала.
- Гост.
- Старши потребител
И аз съм на мнение, че когато няма шанс, по - добре да не се захваща човек именно заради това да не се излага и да не му се налага да " дрънка" глупости. Хубаво е и клиентите да са наясно какво да очакват, друг е въпросът, че някои колеги им дават напразни надежди или пък някои хора просто не приемат истината.
Преди известно време се мъчех да убедя един човек, че ще изгуби едно дело по чл. 108 от ЗС, но той така и не го прие и накрая се принудих да се откажа от делото, изпратих го да си потърси друг адвокат, защото не исках да се излагам. И естествено искът му беше отхвърлен.
Преди известно време се мъчех да убедя един човек, че ще изгуби едно дело по чл. 108 от ЗС, но той така и не го прие и накрая се принудих да се откажа от делото, изпратих го да си потърси друг адвокат, защото не исках да се излагам. И естествено искът му беше отхвърлен.
- nk7702n
- Старши потребител
Хмммм...замислям се дали изобщо да не се изнеса от Бг. след една специализация по ПЕС...Вижте какво става тук- цветанов ни направи магистрати и счита, че може да ми изпрати 'депеша" от ВСС и аз да съм длъжна да й се подчинявам "Цветан Цветанов пожела съдебният съвет да контролира работата на адвокатите" http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/ ... ontrolira/
- dred
- Потребител
dred написа:Хмммм...замислям се дали изобщо да не се изнеса от Бг. след една специализация по ПЕС...Вижте какво става тук- цветанов ни направи магистрати и счита, че може да ми изпрати 'депеша" от ВСС и аз да съм длъжна да й се подчинявам "Цветан Цветанов пожела съдебният съвет да контролира работата на адвокатите" http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/ ... ontrolira/
На кривата ракета и Космосът и пречи.
А,ха- само дето му убягва, не за пръв път, де, нормата на чл. 134, ал.1 от К.
Ама като гледам политическата върхушка к`ви ги дяла по законодателна линия нищо не може да ме учуди.
Колко му е да се пипне и К.
п.п.прочетох нещо в репликите под статията и наистина ми хареса :
то и за френската любов се изисква малко талант.
- Гост.
- Старши потребител
Колега, не е лошо да се преориентираме масово към небезивестната ДИРЕКТИВА 98/5/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 16 февруари 1998 година относно улесняването постоянното упражняване на адвокатската професия в държава-членка, различна от държавата, в която е придобита квалификацията - мисля, че една диктатура и особено реставрацията на тоталитаризма във България не би съдействала за изпълнение на целите и задачите ни съобразно чл.2 ал.2 от З Адв.
- dred
- Потребител
Ей, че свежа идея, тоя Цветанов е бил голям гений, значи... Ами, да вземе да ни контролира примерно по колко пъти на ден ядем, пием, колко пари получаваме, по какъв начин ни се превеждат взетите от престъпния свят хонорари, по колко часа имаме право да спим и др.
Последна промяна nk7702n на 21 Ное 2011, 16:23, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Ей, че свежа идея, тоя Цветанов е бил голям гений, значи... Ами, да вземе да ни контролира примерно по колко пъти на ден ядем, пием, колко пари получаваме, по какъв начин ни се превеждат взетите от престъпния свят хонорари, по колко часа имаме право да спим е др.
Не знае , милият, за това: ЕТИЧЕН КОДЕКС НА АДВОКАТА Приет с Решение № 324 от 08.07.2005 г. на Висшия адвокатски съвет Обн. ДВ. бр.60 от 22 Юли 2005г.
Раздел II.
ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ
Независимост
Чл. 3. (1) При упражняване на професията си адвокатът е независим.
(2) Адвокатът действа в съответствие със закона, с правилата на този кодекс и законните интереси на клиента, не се влияе от личните си интереси, не се поддава на външен натиск или на чуждо въздействие и предоставя правна помощ, ръководейки се от вътрешното си убеждение.
(3) Адвокатът се противопоставя на всяко посегателство върху неговата независимост и не нарушава професионалната етика с цел да се хареса на клиента, на властите или на трети лица.
Чл. 5. (1) Адвокатът е длъжен да пази тайната на своя клиент без ограничение във времето. Опазването на професионалната тайна е основно и първостепенно задължение на адвоката.
(2) Адвокатът пази в тайна всяко узнато от него при и по повод упражняване на дейността си поверително сведение.
(3) Адвокатът изисква опазването на професионалната тайна от своя персонал и от всяко лице, с което си сътрудничи в професионалната дейност.
Чл. 7. (1) За да може адвокатът да осъществява функциите си с необходимата независимост и по начин, съобразен с професионалните му задължения, упражняването на някои длъжности или професии е несъвместимо с адвокатската професия. Недопустимо е упражняването на дейности и извършването на действия, които влизат в противоречие със същността на адвокатската професия, ограничават или премахват независимостта й или накърняват достойнството и доброто й име.
- dred
- Потребител
Аз предлагам господин Цветанов, да прочетете малко и от Конституцията, и по - специално :
Чл. 134. (1) Адвокатурата е свободна, независима и самоуправляваща се. Тя подпомага гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси.
(2) Организацията и редът на дейността на адвокатурата се уреждат със закон.
Чл. 134. (1) Адвокатурата е свободна, независима и самоуправляваща се. Тя подпомага гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси.
(2) Организацията и редът на дейността на адвокатурата се уреждат със закон.
- nk7702n
- Старши потребител
Да, прочете, но как - за целта човек трябва да може и да чете Всъщност, г-на твърди, че "През 2000 г. получава следдипломна квалификация по право в Университета за национално и световно стопанство " - Уикипедия, статията 'цветан цветанов" А в настоящата статия някой ни пита кои дела отказваме - е, с удоволствие ще откажа да съм процесуален представител и пълномощник на цветанов- мисля, че е ясно защо
- dred
- Потребител
Добре де, колеги, ама не сте ли се замисляли за финансовата част? След като предупредиш клиента, че е много вероятно да изгуби и той въпреки всичко иска да Ви наеме и да води дело, защо да го връщате? Ще иде при другия. Адвокати под път и над път. Другият ще му вземе парите, пак ще загуби делото, ама ще е напред с един хонорар.
- chadel
- Потребител
chadel написа:Добре де, колеги, ама не сте ли се замисляли за финансовата част? След като предупредиш клиента, че е много вероятно да изгуби и той въпреки всичко иска да Ви наеме и да води дело, защо да го връщате? Ще иде при другия. Адвокати под път и над път. Другият ще му вземе парите, пак ще загуби делото, ама ще е напред с един хонорар.
Мислила съм, ама няма аз да ги правя тези чупки в кръста, нали? ( в моя казус "признание на иска" се оказа мръсна дума, макар, че може да се редуцират разходите. Извънсъдебни и прочее договорености, предполагащи и плащане на съответна част от продажната цена, пак било немислимо- "какво е това право" ).
Някъде има граница, а пространството след нея не е мое и парите не са всичко в тази работа( глупаво, ама на...). Има казуси, които са обречени, а чуждото искане само по себе си не е достатъчно.
Иначе?- нямам против да гледам чужда клоунада. Някъде дори се забавлявам, когато не е съвсем жалко.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:
Мислила съм, ама няма аз да ги правя тези чупки в кръста, нали? ( в моя казус "признание на иска" се оказа мръсна дума, макар, че може да се редуцират разходите. Извънсъдебни и прочее договорености, предполагащи и плащане на съответна част от продажната цена, пак било немислимо- "какво е това право" ).
Някъде има граница, а пространството след нея не е мое и парите не са всичко в тази работа( глупаво, ама на...). Има казуси, които са обречени, а чуждото искане само по себе си не е достатъчно.
Иначе?- нямам против да гледам чужда клоунада. Някъде дори се забавлявам, когато не е съвсем жалко.
Все пак и страната,губеща делото има право на защита и представителство.А понякога си е напълно възможно както си губеща страна,така може в един момент да станеш и печеливша.Няма лошо ако клиента настоява да му поемеш делото да се ангажираш,а в самия процес понякога излизат възможности,от които можеш да се ползваш.
- sarbijanac
- Активен потребител
dred написа:Хмммм...замислям се дали изобщо да не се изнеса от Бг. след една специализация по ПЕС...Вижте какво става тук- цветанов ни направи магистрати и счита, че може да ми изпрати 'депеша" от ВСС и аз да съм длъжна да й се подчинявам "Цветан Цветанов пожела съдебният съвет да контролира работата на адвокатите" http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/ ... ontrolira/
Да се създаде контрол върху адвокатската гилдия от страна на ВСС е невъзможно.Но да се пречи и поетапно да се изолира ,или да се ограничи значението на защитника в процеса си е напълно възможно с "мъдри" законодателни промени.
Аз се чудя още как не са унищожили НБПП-то ,та и тези които разчитат на служебните защитници да останат без такива.чудя се как още по инициатива на г-н министъра не е въведено Иранското правосъдие.
- sarbijanac
- Активен потребител
"...чудя се как още по инициатива на г-н министъра не е въведено Иранското правосъдие. " Чакайте, Корана все още не е източник на правни норми в ЕС и България Впрочем, цв. вместо Корана, ще въведе като основен източник на правни норми досегашен подзаков нормативен акт относно поведението на служителите на МВР и нещата ще си дойдат на мястото Не се чудете на моето изписване на името на цветанов. Все повече се съмнявам дали няма нужда от производство за поставяне под запрещение
- dred
- Потребител
sarbijanac написа:.....
Аз се чудя още как не са унищожили НБПП-то ,та и тези които разчитат на служебните защитници да останат без такива.чудя се как още по инициатива на г-н министъра не е въведено Иранското правосъдие.
Е може да не са го унищожили,но поне са в процес на опит
До сега не ми беше съвсем ясно,но след предаването на Цв.Киризова,вече нема спор. Цанко движи яко нещата.Не знам дали сме си пут*овци,но трябва адв. колегии да преустановят назначаването на адвокати поне за година.Лошото е че ще пострадат обикновените хора(макар и криминално проявени в повечето случаи)..заради туй,че Цанко ненавижда трима адвокати в Бг.
Пределно ясно е,че трябват още 3-4 милиона(някой ще каже-навсякъде трябват).Така де,ама все пак съдебната система функционира чрез това нещо,а тя иначе си получава изработеното.
Това показва гнусно отношение към адвокатурата.Поне така го усещам.Много гнусно,съзнателно отвратително.
В момента имам случай,където клиента,макар и да е б*клук и да не го заслужава,може да мине много тънко при определено процес.поведение.За делото нямаше пари да ми плати.Не се явих естествено.Беше му назначен служебен защитник.Що ли няяякак ми се струва,че колегата му дреме на *ура какво ще става с оня образ.А дали нямаше да е изял делото с кориците и и обсъдил всички хипотези,дори вложил и нещо от себе си да убеди този иначе тъпан,като се свърже с него преди делото, да внесе едни дребни пАри,че да му се преквалифицира деянието,че по едни закони там,тинтири-минтири ... от тежка условна присъда да мине с глоба.Дали нямаше да го направи(доколкото има знанията)ако вчера му бяха преведени парите от служебните му дела,отчетени в НБПП през септември? И не такива мижави суми,ами определените минимални в Наредба №1. Де да знам
Висококвалифициран труд се предоставя,че да се допуска такова безобразие.
- svettoslav
- Активен потребител
dred написа:" Все повече се съмнявам дали няма нужда от производство за поставяне под запрещение
Ааааа,значи за това дело бях чел.Всъщност образувано е за поставяне под пълно З.,но делото ще се гледа от "съдия" Янева.(този бастун неземен)Съдебен заседател - Краси "мургавичкия" .
- svettoslav
- Активен потребител
chadel написа:Добре де, колеги, ама не сте ли се замисляли за финансовата част? След като предупредиш клиента, че е много вероятно да изгуби и той въпреки всичко иска да Ви наеме и да води дело, защо да го връщате? Ще иде при другия. Адвокати под път и над път. Другият ще му вземе парите, пак ще загуби делото, ама ще е напред с един хонорар.
С това, колега, съм съгласна, стига клиентът да е приел, че ще загуби и да иска пр. да признае иска, или да сключи спогодба, а не да продължава да очаква спечелване на делото. Съжалявам, ама нещо не ми се получават маймунджулъците, при разни" голи обещания как ще стане еди - какво си и еди- що си", после няма да стане естествено, ама нали ще съм си взела паричките, примерно...
- nk7702n
- Старши потребител
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|