Здравейте, току що ми връчина новия ПВТР и силно ме притесни една нова точка от него. Тъй, като не съм юрист и нямям представа от трудово законодателство, моля някой да ме каже: имат ли правно основание,дали не е в разрез с правата на човек, и ако неспазиш изискването имат ли право да те съдят?
Ето и точката:
чл.27 С оглед на това, че при изпълнение на трудовия си договор работника/служителя получава достъп до информация, представляваща производствена и/или търговска тайна за дружествата от икономическата група, и като се има впредвид, че:
- пройзводствена и търговска тайна е всякаква информация относно лицата, с които дружеството влиза в търговски отношения, условията, сроковете и възнагражденията по тези търговски сделки, включително и бизнеспартньорите, с които се провеждат преговори и консултации; търговска информация са и всякакви данни, свързани с определянето, начисляването и получаваните трудови възнаграждения в дружеството.
- Опазване на производствената тайна представлява неразпостраняване на информация по т. 2 устно, писмено, по електронна поща, на магнитен носител или по всякакъв друг начин на лица, различни от тези в дружеството.
-Създаденият /създадените по време на работа от служителя продукти са фирмена собственост на „.......................”.
т.4 Служетеля/работника не може без съгласие на дружеството да извършва за своя или чужда сметка конкурентна дейност. Служетеля/работника се задължава в тригодишен срок, считано от прекратяване на трудовия договор, ДА НЕ ВЛИЗА В ТРУДОВИ И ПОДОБНИ НА ТЯХ ПРАВООТНОШЕНИЯ С РАБОТОДАТЕЛИ ИЗПЪЛНЯВАЩИ КОНКОРЕНТНА НА Ф-МА "........." ДЕЙНОСТ.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Правилник за вътрешния трудов ред
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Правилник за вътрешния трудов ред
Последна промяна martynyy на 23 Ное 2011, 17:58, променена общо 1 път
- martynyy
- Нов потребител
Re: Правилник за вътрешния трудов ред
Не разбирам какво точно ви притеснява в посочените изисквания.
- contrario
- Младши потребител
Re: Правилник за вътрешния трудов ред
Незнам дали споменах, но сме строително ф-ма. И притеснението ми е относно, това че работници, като- шофьори, шлицьори, тех. ръководители и т.н., нямат право да започнат работа в друга конкурентна фирма. Реално това са длъжности, които ако не в строителния бранш то тогава, каде да се практикуват? И по този ПВТР излиза, че хората трябва да не практикуват специалноста си 3 години след прекратяването на ТД.
- martynyy
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|