начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

казус при неспазване на договора

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

казус при неспазване на договора

Мнениеот stiopata » 14 Ное 2011, 12:20

Здравейте!

На кратко:
Имам не спазена точка от трудовия ми договор. В нея се казва, че след изтичане на 6 месечен изпитателен период, заплатата ми ще бъде променена по инициатива на работодателя.
Понеже ми е писнало от некоректни работодатели, поисках да напусна. За съжаление имам 2 месечно предизвестие, което ме обвързва.
Това което е интересно, е дали е възможно да прекратя едностранно трудовите си взаимоотношения на базата на чл. 137, ал. 2, тъй като е налице "забавено" изплащане на трудовото възнаграждение. На практика аз съм получил заплата, но не е спазена клаузата за увеличението.
Друго, което е интересно е дали може да се върже наредбата за командировките в чужбина с кодекса на труда? За Германия, където на скоро бях получих по по-малко пари от предвиденото в тази наредба (в нея пише минимум 35 евро/ден). Дали може на базата на това да прекратя също договора си без предизвестие?

Питам, защото това не е дефинирано точно в закона. Някой имал ли е такава практика?
Работодателя ми е голям ............., който няма да ме пусне много лесно, така че трябва да е правно издържано.
stiopata
Младши потребител

Re: казус при неспазване на договора

Мнениеот rts » 14 Ное 2011, 12:25

Не търсете под вола теле.
Успех при новия, "по-изряден" работодател !
rts
Активен потребител

Re: казус при неспазване на договора

Мнениеот stiopata » 14 Ное 2011, 12:49

Как се разбира това? :)

Мислите ли, че бих се занимавал с такива работи, ако имах друг избор?
stiopata
Младши потребител

Назад към Трудово право