Здравейте!
Работя от април тази година и по договор ми пише, че имам право на 20 дни платен годишен отпуск. Имам трудов стаж много повече от 8 месеца. Въпросът ми е колко дни ми се полагат за тази година и мога да ползвам?
Благодара!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Колко отпуска ми се полага?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Колко отпуска ми се полага?
Полагат ти се ето колко. 20 делено на 12/месеца/ = на 1.67 дни на месец. Приемам, че си започнала на 15 април. ако е така се получава така - 8 Х 1.67 = 13.36 дена. + 0.84 от април = 14.20 дена. Закръглява се на 14 дена. Ако не си започнала на 15.04 мисля, че ще се справиш сама като ползваш тази методика.
- toti99
- Потребител
Благодаря за отговора!
Имаше коментар в КТ за отпуските, където мисля се разясняваше, че имам право на пълния размер, но не съм сигурна понеже нямам КТ да го видя.
Имаше коментар в КТ за отпуските, където мисля се разясняваше, че имам право на пълния размер, но не съм сигурна понеже нямам КТ да го видя.
- denivan
- Младши потребител
Имаш право най-малко на толко дни. За повече има особености.
- toti99
- Потребител
Да, има такъв текст, но той се отнася за работник, започнал работа за първи път.
НАРЕДБА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ
Чл. 22. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишен текст на чл. 22, доп. - ДВ, бр. 21 от 2011 г., в сила от 15.03.2011 г.) Всеки работник и служител, който има най-малко 8 месеца трудов стаж, придобива право да ползува платен годишен отпуск по чл. 155 и 156 КТ. Когато 8-месечният трудов стаж е придобит през първата година на работа на работника и служителя, той има право на платен годишен отпуск за същата година в пълен размер.
НАРЕДБА ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ, ПОЧИВКИТЕ И ОТПУСКИТЕ
Чл. 22. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишен текст на чл. 22, доп. - ДВ, бр. 21 от 2011 г., в сила от 15.03.2011 г.) Всеки работник и служител, който има най-малко 8 месеца трудов стаж, придобива право да ползува платен годишен отпуск по чл. 155 и 156 КТ. Когато 8-месечният трудов стаж е придобит през първата година на работа на работника и служителя, той има право на платен годишен отпуск за същата година в пълен размер.
- kalina_di
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|