Здравейте! :)
Предварително се извинявам, ако въпросът ми не е за тук, но за пръв път посещавам форума ви.
Ситуацията е следната: Бившата приятелка на гаджето ми е бременна. Проблемът в случая е, че първо - тя е непълнолетна, и второ - той не смята, че детето е негово.
Когато тя му каза, че е бременна те вече се бяха разделили, и той още тогава й каза, че няма намерение да става баща, а тя се съгласи, че и тя няма намерение да става майка. Само, че два месеца по-късно се появи и каза, че ще го задържи и той вече не може да промени нищо, защото е късно за аборт.
И сега въпросната девойка и майка и правят честички посещения на приятеля ми и го заплашват със съд и какво ли още не...
Въпросът ми е могат ли наистина на да направят нещо срещу него? Например могат ли го задължат да направи ДНК-а тест по някакъв начин, и ако се окаже, че е негово какво може да последва след това?
Благодаря ви предварително! :)
- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Бившата приятелка на гаджето ми е бременна ....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Бившата приятелка на гаджето ми е бременна ....
pipzzy написа:Здравейте!
Въпросът ми е могат ли наистина на да направят нещо срещу него? Например могат ли го задължат да направи ДНК-а тест по някакъв начин, и ако се окаже, че е негово какво може да последва след това?
Благодаря ви предварително!
Могат, става с предявяване на установителен иск. При това срокът за предявяването е доста продължителен. А ДНК експертизата съвсем не е задължителна. А ако пък твоя човек е "невинен" няма за какво да отказва Съдът така или иначе щом веднъж е сезиран ще се произнесе.
Ако е негово ще му се води баща и ще има всички права и задължения, които има всеки родител към детето си - и което най вероятно те интересува - ще бъде осъден да плаща издръжка.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Re: Бившата приятелка на гаджето ми е бременна ....
ако наистина е сигурен, че детето не е негово няма от какво да се страхува
днк тестът ще го докаже
днк тестът ще го докаже
- boiko_62
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|