Работя със срочен трудов договор към фирма - агенция за набиране на камериерки в Лондон. Фирмата е със седалище в град Пловдив и води персонала си като в командировка в Лондон за 6 месеца.
На 02.11 претърпях инцидент - паднах по 20 метални стълби в хотела в който работя. Закараха ме в болницата от която ми казаха че трябва да лежа поне 5 дни - имах пукната глава , синини , рани и леко разкъсан далак.Когато се прибрах от болницата не можах да се свържа с агенцията не ми вдигаха телефона. Изпратих им е-майл и им обясних положението. Застрахована съм към Дбанк, по която си получавам заплатата. ПОпитах я за застраховката и тя каза да се сваржа с нея и тогава. На 04.11 получих е-майл от агенцията че ми прекратяват договора защото не се свързали с мен от о1.11. Също така няма да си и полу4а депозита от 450 паунда.
Какви права имам и мога ли да си ги потърся.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на договора след злопулука
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на договора след злопулука
Първо, трудов договор, макар и срочен, се прекратява писмено ( чл. 335 от КТ). Второ, Ако злополуката е станала по време, когато сте били на работа и сте изпълнявали трудовите си задължения, това е трудова злополука по смисъла на чл. 55 от Кодекса за социално осигуряване. Декларирайте злополуката с декларация за трудова злополука пред териториалното поделение на НОИ. Ако ви констатират временнна неработоспособност или трайно намалена рабоспособност, имате право на обезщетение за времето от трудовата злополука до възвръщане на работоспособността, независимо, че договорът ви е прекратен. Важно е дали редовно са ви внасяни осигурителните вноски във фонд "Трудова злополука и професионална болест". Успех.
- vseznaikoto
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|