начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Наследствен кредит теглен и предаден на работодателя на ръка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен кредит теглен и предаден на работодателя на ръка

Мнениеот piroman » 04 Ное 2011, 12:50

Здравейте,
баща ми почина от рак преди около 6 месеца. Преди седмица ми звъни един негов колега и ме информира, че бил съдлъжник по кредит на баща ми, който не бил обслужван от 6 месеца и предстои да бъде даден на съдия изпълнител.
Причината аз да не знам за този кредит е следната - преди няколко години работодателя ги убедил да изтеглят кредита - баща ми като кредитополучател и двама негови колеги, като съдлъжници и да му го дадат на ръка без документ "пък до 20 дни ще го погася нацяло". На всичкото отгоре няма застраховка по кредита и всички документи са при работодателя - аз съм потресен! Няколко години работодателя е обслужвал кредита все едно си е негов. Сега обаче е спрял да плаща и след разговор обеща да да го изплаща - да ама не е внасял нищо. Та - проблемен кредит, въпроса ми е - от кого ще търсят парите - само от мен като наследник (не съм приемал по опис наследство, а направо с удостоверение за наследници) или от съдлъжниците, или от всички солидарно.

Може ли да се направи нещо въобще (банката естествено е много навита да ми направи един кредит на мое име и да си го плащам сам). Благодаря предварително, дори за това че сте отделили време да прочетете моя казус!
piroman
Нов потребител

Re: Наследствен кредит теглен и предаден на работодателя на

Мнениеот rts » 04 Ное 2011, 17:47

Банката има право да търси плащане от когото реши: само от Вас, или от Вас и от някой съдлъжник, или от всички съдлъжници, в т.ч и от Вас, но най-вероятно е да потърси от този, от който е най-лесно да вземе.
rts
Активен потребител

Назад към Семейни казуси