начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

По какво да познаем добрия адвокат?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: По какво да познаем добрия адвокат?

Мнениеот sta-nev » 31 Окт 2011, 19:00

Добрият адвокат....е този...когото не можем да си позволим... :) Всичко друго се случва само във филмите :lol:
Bardus rogo scire
sta-nev
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 31 Окт 2011, 19:04

poli_g написа:
teogeo написа:А сега сериозно - темата се заблати яко.

"Българинът най-обича да си чеше топките и езика".

:roll: Ми, ок.- като се е заблатила очаквам именно ти да я избистриш, като постнеш лелеяната рецепта.
Колко народ тръпне в очакване да му се посочи и пътят, и истината и светлината( сега се сетих).
Бъди Диоген, не квестор.

Ами аз го написах по-горе:

Precisely! Като се опарите с един-двама лоши, тогава ще се научите да разпознаете добрия. Няма как човек да познава доброто, без да е познал и противоположното му.

т.нар. сравнителен метод :)

А някои задачи в математиката просто нямат решение. Липсата на такова, също е решение. Няма как, ще продължи народът да тръпне в очакване :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот via_victoria » 31 Окт 2011, 19:38

Личните ми наблюдения сочат, че обикновения човек рядко прибягва до услугите на адвокат и то главно в случаите, когато се решава някакъв особено важен за скромното му битие проблем (я борба за наследствен имот, я бракоразводно дело), а "опарването" в такива моменти може да има доста тежки последствия....
via_victoria
Потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Окт 2011, 23:33

Няма всеобщ критерий за разпознаване на добрите от "лошите" адвокати, то е ясно. Аз смятам, че най - важното е, хората да са по - аналитични при избора, да не очакват чудеса, а да търсят реални резултати и обяснения от колегите. Да не разчитат на празни думи.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 01 Ное 2011, 00:58

Така, защото съм добронамерена и при все да не толерирам мързела, да поднеса откритото:
Има пет вида адвокати
" В България има лоши адвокати, защото има самонадеяни клиенти. Ако нуждаещият се от правна помощ честно си признае, че не може да познае кой какъв е по костюма, офиса, начина на говорене, визитката и по препоръките, той има шанс да намери свестен. И ако е готов да плати за съвет, има шанс да научи истината. Противно на вицовете, в България има немалко свестни адвокати. Но под влияние на клиентелата, те стават все по-малко."
Изображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 01 Ное 2011, 01:11

poli_g написа:Така, защото съм добронамерена и при все да не толерирам мързела, да поднеса откритото:
Има пет вида адвокати
" В България има лоши адвокати, защото има самонадеяни клиенти. Ако нуждаещият се от правна помощ честно си признае, че не може да познае кой какъв е по костюма, офиса, начина на говорене, визитката и по препоръките, той има шанс да намери свестен. И ако е готов да плати за съвет, има шанс да научи истината. Противно на вицовете, в България има немалко свестни адвокати. Но под влияние на клиентелата, те стават все по-малко."
Изображение

+1, Поли! Допадна ми тази класификация на пет вида адвокати!
Нещо весело за всенародната любов към адвокатите...
Шофьор на камион толкова много мразел адвокатите, че когато видел някой да върви по тротоара, нарочно завивал и го сгазвал. Звучният сблъсък при удара в адвоката си струвал всичко.
Един ден шофьорът видял свещеник да чака на автостоп край пътя. Винаги готов да помогне на духовник, той попитал:
- Закъде сте, отче?
- За черквата „Сейнт Матю" на тринайсет километра от тук.
- Качвайте се - казал шофьорът и продължил по посока на „Сейнт Матю".
След половин километър видял адвокат да върви край пътя и инстинктивно завил, за да го сгази. После си спомнил, че вози свещеник, затова в последния момент се върнал в средата на пътя. Въпреки това чул звук от удар. Озадачен, той погледнал в огледалото, но не видял нищо и се обърнал към отчето:
- Извинявайте, отче, за малко да улуча оня адвокат.
- Няма нищо - отвърнал свещеникът. - Аз го блъснах с вратата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 01 Ное 2011, 01:44

Изображение

И тук също не се сдържах:

Изображение
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот hidden » 01 Ное 2011, 02:16

Изображение
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии