- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
По какво да познаем добрия адвокат?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: По какво да познаем добрия адвокат?
Добрият адвокат....е този...когото не можем да си позволим... Всичко друго се случва само във филмите
Bardus rogo scire
- sta-nev
- Младши потребител
poli_g написа:teogeo написа:А сега сериозно - темата се заблати яко."Българинът най-обича да си чеше топките и езика".
Ми, ок.- като се е заблатила очаквам именно ти да я избистриш, като постнеш лелеяната рецепта.
Колко народ тръпне в очакване да му се посочи и пътят, и истината и светлината( сега се сетих).
Бъди Диоген, не квестор.
Ами аз го написах по-горе:
Precisely! Като се опарите с един-двама лоши, тогава ще се научите да разпознаете добрия. Няма как човек да познава доброто, без да е познал и противоположното му.
т.нар. сравнителен метод
А някои задачи в математиката просто нямат решение. Липсата на такова, също е решение. Няма как, ще продължи народът да тръпне в очакване
-
teogeo - Активен потребител
Личните ми наблюдения сочат, че обикновения човек рядко прибягва до услугите на адвокат и то главно в случаите, когато се решава някакъв особено важен за скромното му битие проблем (я борба за наследствен имот, я бракоразводно дело), а "опарването" в такива моменти може да има доста тежки последствия....
- via_victoria
- Потребител
Няма всеобщ критерий за разпознаване на добрите от "лошите" адвокати, то е ясно. Аз смятам, че най - важното е, хората да са по - аналитични при избора, да не очакват чудеса, а да търсят реални резултати и обяснения от колегите. Да не разчитат на празни думи.
- nk7702n
- Старши потребител
Така, защото съм добронамерена и при все да не толерирам мързела, да поднеса откритото:
Има пет вида адвокати
" В България има лоши адвокати, защото има самонадеяни клиенти. Ако нуждаещият се от правна помощ честно си признае, че не може да познае кой какъв е по костюма, офиса, начина на говорене, визитката и по препоръките, той има шанс да намери свестен. И ако е готов да плати за съвет, има шанс да научи истината. Противно на вицовете, в България има немалко свестни адвокати. Но под влияние на клиентелата, те стават все по-малко."
Има пет вида адвокати
" В България има лоши адвокати, защото има самонадеяни клиенти. Ако нуждаещият се от правна помощ честно си признае, че не може да познае кой какъв е по костюма, офиса, начина на говорене, визитката и по препоръките, той има шанс да намери свестен. И ако е готов да плати за съвет, има шанс да научи истината. Противно на вицовете, в България има немалко свестни адвокати. Но под влияние на клиентелата, те стават все по-малко."
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Така, защото съм добронамерена и при все да не толерирам мързела, да поднеса откритото:
Има пет вида адвокати
+1, Поли! Допадна ми тази класификация на пет вида адвокати!
- nk7702n
- Старши потребител
И тук също не се сдържах:
-
teogeo - Активен потребител
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|