Здравейте!
Имам следния въпрос: Работя в една дискотека в гр. Пловдив, като дисководещ. От известно време имаме конфликти с работодателя, като той постоянно си намира за какво да ме глоби и ми уддържа от заплатата. Поради проблеми със слуха (респективно вестибуларния апарат) ми се наложи да вляза в болница за изследвания, като работодателят ми за пореден път ми удържа от заплатата за това. Въпросът ми е мога ли да прекратя трудовия си договор като в него е посочено че се иска предизвестие от 1 месец и ако го направя без това предизвестие какви ще са последиците за мен. Моля също и да ми кажете каква е самата процедура, т.е. какво трябва да направя. Благодаря!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудов договор без предизвести
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на трудов договор без предизвести
Молба до работодателя за раздяла по взаимно съгласие (гледам имате желание да бъдете коректен). В предвид очевидното му желание да се оттърве от вас смятам, с радост ще приеме. Въпросът се променя обаче, ако сте решили да се възползвате от услугите на Бюро по труда. Тогава вече нещата седят по съвсем различен начин. Мен друго ме гложди - има си нормативно определени условия, при които се правят удръжки от трудовото възнаграждение на работника или служителя. В този ред на мисли (и в предвид написаното от вас) е налице трудов спор между вас и работодателя ви. Ако решите просто да си тръгнете (без предизвестието) си оставате без последно възнаграждение или дисциплинарно уволнение и без възнаграждение. И в двата случая обаче може да срещнете спънки при издаването на някои документи в последствие ('щото гледам този работодател не чини да е човек).
- dessys
- Потребител
Re: Прекратяване на трудов договор без предизвести
Аз имам подобен казус.От седмица и половина работя на едно място,но условията,за които се договорихме преди да започна,се различават коренно от това,което се случи след започването ми-например карат ме да обикалям цяла София по заместване (никой не ме е предупредил за това преди подписването на договора).Не съм съгласна с това и искам да подам молба за напускане без предизвестие.В договора ми е уточнено,че принципно съм задължена да пусна двумесечно предизвестие,но имам право и на напускане без предизвестие-"ако бъде одобрена от ръководството",получавам отговор. Аз няма да си искам парите за тази седмица и половина,тъй като да кажем,се води обучителен период,но дали работодателите ми,ако не са съгласни поради някаква причина с молбата ми за напускане без предизвестие,имат право да ми искат неустойка (2 работни заплати) за тези два месеца предизвестие?Благодаря Ви предварително,ако ми отговорите.
- julsy
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|