начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Имам ли право

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право

Мнениеот tututu » 27 Окт 2011, 18:52

Здравейте! Преди месец получих предизвестие за съкращение по чл.328 ал.1 т.3 намаляване обема на работа на фирмата! 100% от работещите в тази фирма получиха такова предизвестие! Фирмата работи още докато изтекът предизвестията на работниците! Преди два дни управителя ни събра и каза,че производството на фирмата няма да спре,а след няколко дни трябва да подпишем договори с новата фирма и всичко да си продължи по старому,само фирмата е с ново име! Изкам да ви попитам,ако не подпиша договор с новата фирма имам ли право да отида на борса по този член,по който съм съкратена и да получавам обезщетение за безработна! Благодаря предварително!
tututu
Нов потребител

Re: Имам ли право

Мнениеот dessys » 27 Окт 2011, 21:28

Да, имате право. Размерът и срока на изплащане на обезщетението в случая зависят от вашият осигурителен стаж и осигурителен доход до момента.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право