Здравейте,имам нужда от консултация относно работата ми.
Работя към банкова институция,/6 години/август месец 2011г ме уведомиха,че закриват длъжността,която заемам.
Предложиха ми обезщетение 4 заплати и да се регистрирам като безработна или
другата алтернатива преназначение на по-нископлатена длъжност в близко градче на 18 км.
Уговорката беше ,че е за постоянно място.
Оказа се ,че местото не е постоянно ,а е по заместване на служител в майчинство,който се връща януари 2012г. Независимо ,че имам 6 г стаж на по-висока длъжност е със срок на изпитване 6 месеца.Все още не съм подписала нищо.Не са ми предложили.
Вече е октомври месец,аз работя от14 09.2011 на новото место.
Вземам вече по-малката заплата,а нямам заповед за преназначение.
Какво ще ме посъветвате? Към коя институция да се обърна,неизвестността и чакането ме притесняват.
Интересно е че подписвам документи,а няма анекс и длъжностна харектеристика за тази длъжност.
Предполагам,че искат да се освободят от мен като се върне титуляра.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
анекс за преназначение -неподписан?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: анекс за преназначение -неподписан?
Това е законосъобразно поведение.
Според мен следва да се уважава не по малко закона.Т.е. следва да стане със споразумение по Чл.119 КТ писмено.И в правото сте си да искате разликата в заплащането.Както и субективното право на отказ да предоставите раб. сила ,което ангажира имуществена отговорност на работодателя по Чл.219 ал2 КТ.Все пак разберете дали найстина се закрива длъжността.
Според мен следва да се уважава не по малко закона.Т.е. следва да стане със споразумение по Чл.119 КТ писмено.И в правото сте си да искате разликата в заплащането.Както и субективното право на отказ да предоставите раб. сила ,което ангажира имуществена отговорност на работодателя по Чл.219 ал2 КТ.Все пак разберете дали найстина се закрива длъжността.
-
Pause - Активен потребител
Re: анекс за преназначение -неподписан?
Благодаря за помоща,насочихте ме да се консултирам с адвокат .
- telez
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|