начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Какво да правя, нямам много време

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да правя, нямам много време

Мнениеот sisi19 » 21 Окт 2011, 16:02

Здравейте,
Отново за декларацията за извеждане на детето извън граница. :cry:
Дъщеря ми участва в детският състав на "Сребърни звънчета", който се води към Общината. Юни-2012г ще имат участие на детски концерт в Барселона. Бащата не дава разрешение дъщеря ни да замине. Опитах се да се свържа с него по хиляди начини ,за да не се минава по съдебен път. Но уви - без резултат.Единственият начин по който мога да се снабдя с това е решение на съда. НО, не съм убедена , че времето за това ще стигне.
Има ли други по бързи варианти.
Благодаря

П.П Мога ли да искам съдействие от страна на МВР за осъществяване на разговор между нас родителите, или съдействие на социалните.
Последна промяна sisi19 на 21 Окт 2011, 16:26, променена общо 2 пъти
sisi19
Потребител

Re: Какво да правя, нямам много време

Мнениеот rts » 21 Окт 2011, 16:25

Не ми е известен друг начин. Поискайте разрешение от Съда, като посочите точната причина, датата, на която детето трябва да излезе от страната и специално помолите това да стане до ...., тъй като след това ще е безпредметно.
rts
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 21 Окт 2011, 16:28

rts написа:Не ми е известен друг начин. Поискайте разрешение от Съда, като посочите точната причина, датата, на която детето трябва да излезе от страната и специално помолите това да стане до ...., тъй като след това ще е безпредметно.

Благодаря за отговора. Това съм го мислила и ще го направя. Опасенията ми са от ответната страна за ПРОТАКВАНЕ на съдебното производство. От това се опасявам най-много. А те могат да си отлагат колкото си искат по една или друга причина. :roll:
Освен това, самолетните билети ще трябва да се закупят до края на Ноември за да може да се използва намалението, които ще бъдат около 100 евро на дете= на 195лв. Или да закупя билета и паралелно с исковата молба да искам да ми бъдат възстановени тези разходи от ответника ако ОКОНЧАТЕЛНОТО решение на съда излезе СЛЕД определената дата за нейното заминаване. :?:
sisi19
Потребител

Мнениеот kalina1 » 21 Окт 2011, 16:53

Здравей Сиси,
Има и друг вариант независещ от времетраенето на делото, при който дъщеря ти може да замине. Но дело при всички положения трябва да водиш. Ако те интересува ми пиши на лични.
kalina1
Нов потребител

Мнениеот sisi19 » 21 Окт 2011, 17:00

kalina1 написа:Здравей Сиси,
Има и друг вариант независещ от времетраенето на делото, при който дъщеря ти може да замине. Но дело при всички положения трябва да водиш. Ако те интересува ми пиши на лични.

Писах..........
sisi19
Потребител

Мнениеот rts » 21 Окт 2011, 17:40

Този, другият "начин" е игра на прескочи-кобила със Семейния кодекс, защото явно в случая има разногласие между родителите относно излизането на детето в чужбина. Мисля, че най-добре е да се убеди бащата колко полезно ще е това излизане с детския хор за развитието на детето и същият да даде съгласието си.
Освен това "бързият" и "лесен" начин на административното производтсво може да се окаже доста трънлив и бавен - нямате никаква гаранция за успех, докато съдебното решение по иск на основание СК е стабилен акт.
Ползвайте адвокат.
rts
Активен потребител

Назад към Семейни казуси