- Дата и час: 26 Ное 2024, 12:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
водят ме фиктивно на работа, за която не знам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
водят ме фиктивно на работа, за която не знам
Здравейте. Досега не съм имал проблеми с властите и ще се радвам някой да ме ориентира в ситуация, тъй като не знам как да реагирам. Преди точно един месец ме съкратиха от работа. След като бях освободен, в рамките на една седмица се регистрирах в бюрото по труда. От там ми казаха че е необходимо да се регистрирам в НОЙ до три месеца. Днес отидох да се разпиша в бюрото по труда и след това отидох с необходимите документи в НОИ за регистрация. След като служителката провери моите данни, се оказа че имам още един договор в друга фирма, който не е прекратен до момента, и за който аз нищо не знаех. Според този договор аз се водя на работа със заплата 750лв, но в същото време от там не ме осигуряват. Служителката не поиска да ме регистрира, тъй като се оказва че аз съм работещ човек, въпреки че няма кой да ми внася осигуровките. Аз се свързах с фирмата, към която се водя че работя и от там ми отговориха че грешката не е при тях, а в НОИ, но за все случай ще проверят положението. В момента чакам отговор от тях, но ще се радвам някой да ме посъветва какво мога да предприема в случай че някоя от двете страни (НОИ или въпросната фирма) се опита да изкара мен виновен за тази грешка или може би пък измама.
- kronen
- Нов потребител
Re: водят ме фиктивно на работа, за която не знам
Ако "грешката се окаже вярна", не пропускайте да съдите новия си "работодател" да ви изплати трудови възнаграждения и осигуровки върху сумата, която сте посочили.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Re: водят ме фиктивно на работа, за която не знам
Точно така , дори бих писал жалба в инспекцията по труда, че не са ми платили трудовите възнаграждения, хехехехе. Друг е въпросът откъде ви имат личните данни, че да ви регистрират договора.
Шегата настрана, но трябва да искате от ИТ да задължи работодателя да заличи в ТД на НАП трудовия договор, поради невъзникнало трудово правоотношение.
Успех.
Шегата настрана, но трябва да искате от ИТ да задължи работодателя да заличи в ТД на НАП трудовия договор, поради невъзникнало трудово правоотношение.
Успех.
- genius75
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|