- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изплащане на незаконно удържани заплати !!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
изплащане на незаконно удържани заплати !!!
Бях уволнен дисциплинарно от държавно предприятие,при което ми бяха удържани две брутни заплати.След съдебни спорове,и дълго чакане спечелих делото,възстановяват ме на работа/надявам се да ми изплатят обезщетението за оставане без работа/.Въпроса ми е: Как да си взема удържаните две брутни заплати,и парите за храна/за периода,който съм бил без работа/,ако работодателя не желае да ги изплати доброволно? Надчислява ли се лихва върху удържаните ми заплати? Благодаря предварително за отговора... Може ли това да се постигне без съдебно дело? Какви правомощия има Инспекцията по труда в такива случаи?
- mici_petrov
- Нов потребител
Re: изплащане на незаконно удържани заплати !!!
Първо, няма да имате право на обезщетение за оставане без работа, щото решението заличава с обратна сила прекратяването.
Второ, нямате право на пари за храна за периода на незаконното ви уволнение, тъй като се полагат за действително отработено време. Ще ви се дължат занапред.
Трето, нямате право на лихви. Липсва правна норма за това в КТ.
Четвърто, не ми стана ясно за какви удържани две заплати говорите.
Второ, нямате право на пари за храна за периода на незаконното ви уволнение, тъй като се полагат за действително отработено време. Ще ви се дължат занапред.
Трето, нямате право на лихви. Липсва правна норма за това в КТ.
Четвърто, не ми стана ясно за какви удържани две заплати говорите.
- genius75
- Потребител
Удържани две заплати за дисциплинарно уволнение!! Имам ли право на социалното плащане,наречено храна за периода на уволнението? И на какво правно основание няма да ми върнат незаконно удържаните пари,след като съда се е произнесъл на две инстанции,че ме възстановява на предишната работа,и ми се дължат 6 брутни заплати,лихви до плащането им,и хонорар на адвокат....?
- mici_petrov
- Нов потребител
Ако сте пропуснали да си поискате и тези две заплати, които са Ви удържани като обезщетение на работодателя поради дисципл. уволнение, и ако работодателят откаже да Ви ги върне, ще трябва да водите ново дело. Консултирайте се с Вашия адвокат.
- rts
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|