- Дата и час: 28 Ное 2024, 19:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
завещание
Здравейте,в нашето семейство имаме следния казус:моята баба имаше сестра,която почина преди 7-8г при катастрофа.Същата беше стара мома и нямаше никакви наследници.След смъртта и една племенница на баба ми ни заяви че починалата е направила завещание,в което и завещава всичкото си наследство оставено и от починалите и родители-доста голяма част недвижима собственост-земеделски имоти.Опитахме многократно да изискаме от тази жена завещанието за да се уверим че е истинско и съществува,но така и не ни беше предоставено.Същата тази жена почина внезпно преди около 1г. и ние пак опитахме чрез нейните наследници-син и дъщеря да изискаме това завещание,но то не ни беше предоставено.Искам да уточня че починалата страдаше от психическо заболяване,но за същото не можахме да открием необходимите медицински документи.Интересува ни какъв е реда за да се запознаем със завещанието,тъй като се опасяваме че същото може да е съставено след смъртта на сестрата на баба ми,след като не желаят да ни го покажат,и е подписано от друг човек.Ще бъдем много благодарни за компетентно мнение и съват по въпроса.
- stefan74
- Нов потребител
Re: завещание
За какво завещание става дума - нотариално или саморъчно?
- nk7702n
- Старши потребител
stefan74 написа:Здравейте,в нашето семейство имаме следния казус:моята баба имаше сестра,която почина преди 7-8г при катастрофа.Същата беше стара мома и нямаше никакви наследници.След смъртта и една племенница на баба ми ни заяви че починалата е направила завещание,в което и завещава всичкото си наследство оставено и от починалите и родители-доста голяма част недвижима собственост-земеделски имоти.Опитахме многократно да изискаме от тази жена завещанието за да се уверим че е истинско и съществува,но така и не ни беше предоставено.Същата тази жена почина внезпно преди около 1г. и ние пак опитахме чрез нейните наследници-син и дъщеря да изискаме това завещание,но то не ни беше предоставено.Искам да уточня че починалата страдаше от психическо заболяване,но за същото не можахме да открием необходимите медицински документи.Интересува ни какъв е реда за да се запознаем със завещанието,тъй като се опасяваме че същото може да е съставено след смъртта на сестрата на баба ми,след като не желаят да ни го покажат,и е подписано от друг човек.Ще бъдем много благодарни за компетентно мнение и съват по въпроса.
От страни погледнато, дълбоко се съмнявам да съществува завещание от починалата бездетна родственица в полза на трето лице. Съветът ми е да се снабдите с КНА удостоверяващ право на собственост. За целта следва да потърсите съдействие от адвокат.
И стига питане, а действайте.
-
Melly - Старши потребител
Искам да попитам дали мога да направя завещание с което да лиша съпругът ми от наследство на надвижим имот. Ние сключихме брак преди 3 месеца и нямаме деца. Мога ли да завещая къщата ми на сестра ми, а парите на мъжа ми?
- curmei_31
- Нов потребител
curmei_31 написа:Искам да попитам дали мога да направя завещание с което да лиша съпругът ми от наследство на надвижим имот.
Принципно, отговорът е отрицателен. Съпругът ви има запазена част 1/2.
Пак принципно, намирам въпроса ви за смущаващ, на фона на останалите факти - имате брак от 3 м., нямате деца...Ако желаете да завещавате, има вариант да се разпоредите чрез делба-завещание към момента.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|