Имам въпрос към юристите във форума!
Лице Х е уволнено,изплащат му се обещетения по чл.220 у чл.224 от КТ.Лицето завежда дело за отмяна на уволнението и го спечелва!Върнато е на работа и отново е уволнено.Бившия му работодател е предявил в съда иск по.чл.55,ал.1,пр.3 от ЗЗД с който претендира лицето да върне обещетенията по чл.220 и чл.224.
Смятате ли,че има шанс лицето да не върне и двете обещетения??
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно обещетения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: относно обещетения
Незнам какво точно имаш предвид, че има/няма шанс.
Но те подлежат на връщане, поради заличаването на прекратяването с обратна сила.
Но те подлежат на връщане, поради заличаването на прекратяването с обратна сила.
- genius75
- Потребител
Заличаването на прекратяването с обратна сила е факт,но защо трябва да връщам обещетение за неизползван годишен отпуск,като за този период имам право на такъв и при повторното уволнение не ми е заплатен нито пък съм го ползвала?!
- amor_bonito
- Младши потребител
Защото възникването на право на обезщетение за неползван платен годишен отпуск се дължи към момента на прекратяване. А тъй като прекратяването се заличава с обратна сила се дължи връщане. Когато има ново прекратяване, тогава обезщетението по чл.224 ал.1 от КТ ще се изчисли наново.
- genius75
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|