начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Новата съпруга ...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Новата съпруга ...

Мнениеот angela_ » 09 Окт 2011, 11:44

Здравейте,
Имам официален развод с бащата на детето ми (2 год. и 10 мес.) и според съдебното решение бащата вижда детето 1ва и 3та събота от месеца в присъствие на майката до навършване 5 год. на детето. Няма определено място за срещи в съдебното решение, посочен е адрес на майката и детето (не в София), срещите се осъществяват на място, аз завеждам детето всеки път. Бащата има второ семейство (съпруга и дете). На срещите започна да идва и втората съпруга, която да ме напада пред пред детето с неприятни реплики (от сорта на - таткото не е искал детето, не е искал брак с мен, аз не съм нормална,"свижданията" били за таткото...), таткото абсолютно мъчли ...

Бих искала да попитам какво мога да направя, за да не става детето свидетел на такива разговори? Това са срещи за детето и бащата в присъствие на майката, а не срещи за конфликти..

Детето тръгна на детска градина в София, но ние имаме къща и прекарваме всяка свободна минута извън София - където се осъщестяват и срещите по съдебно решение. Таткото ми заяви, че срещите ще протичат в София... Може ли това да се случи без официален документ?

Благодаря предварително!
angela_
Нов потребител

Re: Новата съпруга ...

Мнениеот irina » 09 Окт 2011, 12:29

ами вземете незабавно мерки, децата на тази възраст разбират всичко, което говорите. Говорете с бащата на детето, намерете компромис, например едната събота да идва той, без съпругата си, а другата събота му дайте детето без да ходите и вие, въпреки че имате право според съдебното решение да присъствате. Разберете се с него, в интерес на детето, не позволявайте конфликтът да ескалира! Без съгласието на бащата не е редно да сте извън града в дните за свиждане, освен ако той не се съгласи да идва там, или да се виждат през седмицата в удобно за двамата време.
irina
Младши потребител

Мнениеот angela_ » 09 Окт 2011, 14:00

Здравейте, Ирина,
Много благодаря за Вашия отговор, опитах се да разговарям с него на предишната среща, когато детето беше болно и той ме заплаши, че ще извика компетентни органи и трябва да му да го заведа.. тогава каза, че няма да води никого ... което обаче не се оказа вярно ...

Как стои въпросът със срещите, когато детето е болно? Трябва ли да водя детето, когато е болно - прегледано е от лекар и т.н.?

Относно мястото - по съдебно решение - срещите се осъщестяват извън София, няма промяна на това, до момента той идва. Не сме коментирали виждане в София, той просто ми заяви, че следващото ще е там ...
angela_
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Окт 2011, 14:20

Вижте, не може някой някого да заплашва, има си съдебно решение и определен режим на контакти с другия родител, при това сме човешки същества и всеки родител е длъжен да се съобразява с другия, още повече със здравословното състояние на детето. Ако това не може да се случи, се налага промяна по съдебен ред на режима на лични контакти. Вместо да се поддавате на заплахи от страна на бащата, просто му кажете, че може да се наложи при липса на разбирателство помежду Ви съдът отново да се произнесе по този въпрос и му напомнете, че не той , а съдът определя този режим.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот irina » 09 Окт 2011, 14:48

да, разбира се, че щом е болно, срещата може да се отложи.
irina
Младши потребител

Назад към Семейни казуси