Разведен съм от 3 години. Родителските права са предоставени на майката. Плащам си редновно издръжката определена ми от съда с пощенски запис на адреса на родителите на бившата ми съпруга. Но от момента на развода не съм виждал детето си. Майката на детето ми живее в чужбина. След развода подписах съгласие за пътуване и живеене на детето в чужбина, след което бившата ми жена прекъсна всяка връзка между мен и детето. Не отговарят на предоставените ми телефони. Бившите ми тъст и тъща отказват да ми дадат координати с оправданието, че и те нямат и единствено контактуват с дъшеря, ако тя им се обади. Шест месеца след декларираното от мен съгласие детето да пътува само с майката, го оттеглих с нотариална покана. Рзбрах обаче, че те периодично посещават България и не знам как я напускат при положение, че майката няма съгласие от бащата да пътува сама с детето, не би трябвало да е възможно, но да не забравяме, че живеем в страната на неограничените възможности.
Въпросът ми е какво мога да предприема, че да може да ми се осигури възможността да си осъществявам определения ми от съда режим на контакти с детето? И бившата ми съпруга да изпълнява съдебното решение, така както аз по отношение на издръжката, защото бях посъветвам от адвокати да си го изпълнявам стриктно задължението за изплащане на издръжка, но пък явно майката може да прави каквото си иска и някакво си съдебно решение не може да и попречи.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Защо бащите нямат права, а само задължения в тая държава?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Защо бащите нямат права, а само задължения в тая държава
говорете с адвокат и заведете дело
- boiko_62
- Потребител
zhiv_l написа:Разведен съм от 3 години. Родителските права са предоставени на майката. Плащам си редновно издръжката определена ми от съда с пощенски запис на адреса на родителите на бившата ми съпруга. Но от момента на развода не съм виждал детето си. Майката на детето ми живее в чужбина. След развода подписах съгласие за пътуване и живеене на детето в чужбина, след което бившата ми жена прекъсна всяка връзка между мен и детето. Не отговарят на предоставените ми телефони. Бившите ми тъст и тъща отказват да ми дадат координати с оправданието, че и те нямат и единствено контактуват с дъшеря, ако тя им се обади. Шест месеца след декларираното от мен съгласие детето да пътува само с майката, го оттеглих с нотариална покана. Рзбрах обаче, че те периодично посещават България и не знам как я напускат при положение, че майката няма съгласие от бащата да пътува сама с детето, не би трябвало да е възможно, но да не забравяме, че живеем в страната на неограничените възможности.
Въпросът ми е какво мога да предприема, че да може да ми се осигури възможността да си осъществявам определения ми от съда режим на контакти с детето? И бившата ми съпруга да изпълнява съдебното решение, така както аз по отношение на издръжката, защото бях посъветвам от адвокати да си го изпълнявам стриктно задължението за изплащане на издръжка, но пък явно майката може да прави каквото си иска и някакво си съдебно решение не може да и попречи.
Законът е предвидил и наказание за неизпълнение на съдебно решение за осъществяване на контакти с бащата - пътят е съдебен - адвокат - дело.
- nk7702n
- Старши потребител
А има ли някаква давност за това, т.е. дали вече не е късно?
- zhiv_l
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|