Здравейте! В нашата фирма гласят заповед, с която искат да ни карат да идваме две съботи всеки месец задължително на работа. Според мен никой няма право да ме кара чрез заповед да идвам извънредно на работа. Не работя към полицията, пожарната или друга институция където работата им е специфична и са длъжни да са на разположение в извънработно време. Работя в една рекламна агенция. За да ме накарат перманентно да работя 6 дни в седмицата, са длъжни да ми подновят договора, нали????
Моля, който е наясно в този случай да изкаже мнение. Аз лично съм крайно против да работя извънредно, имайки в предвид, че в повечето случаи няма работа за да се работи извънредно, а в момента това което се прави е просото управителя буквално да си избие комплексите и да докаже че има власт над нас.
Ще се радвам ако има член от кодекса на труда който им забранява това, да ми бъде написан тук. Самият аз ще се заровя в него и ще видя какво се пише там.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Заповед за постоянно ходене в почивни дни на работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Заповед за постоянно ходене в почивни дни на работа
Без да се види под какво сте се подписвали при сключването на трудовия договор никой не може да ви даде съвет. Прочетете си в трудовия договор какво е уговорено.Примерно: ако пише "5 дена 8 часа" - няма право, ако пише "40 часа седмично" - има право, но трябва да го компенсира с намален работен ден през седмицата. Ако нищо не пише... да сте гледали какво подписвате.
А и как да нямате работа? Идват избори - ще има да се печатат диплянки, листовки, флаери, билбордове... поне 1 месец би трябвало да затънете в работа до ушите.
А и как да нямате работа? Идват избори - ще има да се печатат диплянки, листовки, флаери, билбордове... поне 1 месец би трябвало да затънете в работа до ушите.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Заповед за постоянно ходене в почивни дни на работа
Договора ми е на 5-дневна работна седмица по 8 ч. на ден.
- norvin
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|