начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Защита от психическо насилие (домашно)

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Защита от психическо насилие (домашно)

Мнениеот avok01 » 06 Сеп 2011, 12:45

Здравейте,

Казуса ми е малко странен, но надявам се интересен.

Аз съм обект на психическо насилие от страна на моята тъща, с чиято дъщеря в момента водим дела за развод, издръжка, семейно жилище и др. Поради факта, че делата на вървят благоприятно за двете (майката и дъщерята) въпросната тъща е насъбрала доста омраза и злоба срещу мен и се възползва от известния си юридически опит за да ме тормози психически, като използва полицията и прокуратурата. Това прави, като пуска непрекъснато жалби срещу мен, при най-малкия повод, повечето от които напълно неоснователни или такива, които са от гражданско правен характер и не касаят полицията. При това съзнателно ги пуска едновременно и в прокуратурата и в полицията, за да се налага да се обяснявам два пъти. Освен това пуска и жалби за едно и също нещо по няколко пъти в малко по-различна форма. Полицията прекратява преписките, многократно и обясняват, че жалбите и не са основателни, но тя продължава и дори злорадства, когато се опитам да се разбера с нея. Това продължава вече повече от 2 години и са се събрали над 20 (доколкото мога да си спомня) жалби и преписки.

Въпроса ми е, има ли някакъв законен начин да я накарам да спре? Да я глобят поне?

Може би жалба до прокуратурата или до началника на полицията, жалба за психически тормоз (по закона за домашно насилие). За психическо насилие между нероднини, закона явно наказание не предвижда, поне аз не можах да намеря такъв закон.

Благодаря предварително, ще се радвам на какъвто и да било съвет!
avok01
Младши потребител

Re: Защита от психическо насилие (домашно)

Мнениеот andrey13 » 21 Сеп 2011, 18:30

Ами нали знаеш колко вицове има за тъщите. Ето един.''Един човечец както си вървял и гледа от един висок балкон една жена виси и всеки момент ще падне.А един мъж с едно чукче я налага по пръстите, за да се пусне и пребие. Мъжа се провикнал:..-Абееее защо биеш женицата бе, ще падне.
А оня на балкона му отвърнал.-Каква женица ....това е тъща ми. А този долу отговорил:
- Ейиииии....как се е хванала здраво тая гадина. :lol:
Аз моята я отзовах със полицейска забрана. Оплакваш се да не припарва до теб на 50 метра и готово.Еее ако има пушка.....от 50 метра може и да те уцели :mrgreen:
andrey13
Потребител

Мнениеот onlygod » 24 Сеп 2011, 11:37

Набедяване е твоята "дума" !
Успех и я съди, такива твари заслужават най-"доброто" ! ;)
onlygod
Младши потребител

Мнениеот pillar » 24 Сеп 2011, 17:58

Точно така-набедяване
pillar
Младши потребител

Назад към Семейни казуси