Здравейте, имам нужда от помощ за казус уволнение след майчинство.
Аз съм майка на дете под 2 години и този месец прекратих майчинството си (8 месеца преди изтичането му) поради настаняване на детето в ясла. Подала съм молба за платения ми отпуск натрупан до момента. Управителят на фирмата не възразява за отпуска, но иска да ми прекрати договора на основание, че няма бизнес за моята позиция. Предлага ми прекратяване по взаимно съгласие. Доколкото знам, ако не се съглася той може да ме съкрати единствено с разрешение от Инспекцията по труда. След като няма работа, аз нямам желание да се боря да оставам в тази фирма, но искам да договоря нещата максимално в мой интерес. Имам нужда от помощ за да си аргументирам исканията. Въпросите ми са:
1. От какво зависи дали ще получи разрешение от Инспекцията по труда, какъв е шанса да го получи, а ако не го получи – какви са последствията за него? Длъжен е да ми намери работа и да ми плаща ли?
2. Има ли вариант да ме съкрати без да е нужно разрешение от Инспекцията по труда?
3. Кой е за мен най-изгодния вариант? Ако ме съкрати ще мога да се регистрирам на борсата. Но ако аз пожелая да ме съкрати, пак опираме до разрешението от ИТ.
4. Ако все пак ме съкрати какво обезщетение ми дължи?
5. Може ли периода, в който съм в отпуск да се счита за предизвестие, или срокът на предизвестие започва след като изтече отпуската?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СЪКРАЩАВАНЕ СЛЕД МАЙЧИНСТВО - ОТНОВО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|