начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Промяна в длъжността по класификатора

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Промяна в длъжността по класификатора

Мнениеот voodoo7 » 15 Сеп 2011, 20:03

Здравейте,
Въпросите са ми следните:
1. Служител съм в съответната фирма от 4 години, като от година и три месеца съм на длъжност различна от тази в трудовия договор подписан при назначаването след устна уговорка с изпълнителният директор, назначен от работодателя. Директорът отказва да преподпишем договор във връзка с преназначаването. Как мога да докажа това и да поискам обезщетение в случая?
2. Ако подам молба за напускане по мое желание преди да е уреден въпросът в точка 1 какъв е вариантът да има положителен край?
3. Ако подам жалба срещу работодателя по точка 1 и междувременно бъда уволнен или принуден да подпиша по взаимно съгласие, губя ли право на обезщетение? Ако получа обезщетение по точка 1 как ще се изисли размерът му?

Благодаря!
voodoo7
Нов потребител

Re: Промяна в длъжността по класификатора

Мнениеот Pause » 20 Сеп 2011, 14:28

voodoo7 написа:Здравейте,
Въпросите са ми следните:
1. Служител съм в съответната фирма от 4 години, като от година и три месеца съм на длъжност различна от тази в трудовия договор подписан при назначаването след устна уговорка с изпълнителният директор, назначен от работодателя. Директорът отказва да преподпишем договор във връзка с преназначаването. Как мога да докажа това и да поискам обезщетение в случая?
2. Ако подам молба за напускане по мое желание преди да е уреден въпросът в точка 1 какъв е вариантът да има положителен край?
3. Ако подам жалба срещу работодателя по точка 1 и междувременно бъда уволнен или принуден да подпиша по взаимно съгласие, губя ли право на обезщетение? Ако получа обезщетение по точка 1 как ще се изисли размерът му?

Благодаря!

Според мен ,такъв договор е недействителен понеже заобикаляте закона Чл.74 КТ.Но докато не се обяви от съда недействителността му или само тази част относно изпълняваната различна длъжност ,която не отговаря на действителното правоотношение.Не може да се позовете пряко,по добре потърсете адвокатска помощ има какво да защитите.
Успех!
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Промяна в длъжността по класификатора

Мнениеот voodoo7 » 22 Сеп 2011, 11:35

Здравейте,
благодаря за мнението, но без да съм юрист съм убеден, че отговорът не се крие в чл. 74 от КТ. Индивидуалният трудов договор, подписан преди 4 години си е напълно изряден. Въпросът е че промяната в длъжността е след разговор с управителя и няма черно на бяло документ или друго доказателство. Работодателят винаги може да отрече при проверка от инспекция по труда.
voodoo7
Нов потребител

Назад към Трудово право