начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

къде да пусна жалба срещу полицай (анонимна)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

къде да пусна жалба срещу полицай (анонимна)

Мнениеот moto12 » 02 Сеп 2011, 20:17

здравейте,
днес без да искам станах свидетел как една полицайка от Сливен (руса - само една е), изпусна гумата на една кола паркирала пред двора и.
Когато се разминавах с нея тя диктуваше номера на автомобила, може би на дежурния. След като подминах започна да изпуска гумите, имам номера на автомобила имам и нейния адрес.
moto12
Нов потребител

Re: къде да пусна жалба срещу полицай (анонимна)

Мнениеот TheOldMan » 02 Сеп 2011, 21:21

Анонимни сигнали не се обработват още от времето на Берия... така че ако искаш да направиш нещо ще трябва да свидетелстваш лично.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот glubomirov » 03 Сеп 2011, 10:44

moto12 написа:здравейте,
днес без да искам станах свидетел как една полицайка от Сливен (руса - само една е), изпусна гумата на една кола паркирала пред двора и.
Когато се разминавах с нея тя диктуваше номера на автомобила, може би на дежурния. След като подминах започна да изпуска гумите, имам номера на автомобила имам и нейния адрес.

Не можете да пуснте “жалба“, а сигнал. Освен ако автомобилът не е Ваш.

Ако ми паркират пред гаража (двор нямам), правя същото .... Втория път режа. Нашироко. Ама не наказателно, а поучително, тъй щото аз не съм отишъл да си плясна велосипедО пред вратата на жилището на паркиращия, че да не може ни да си влезне, ни да излезне, а тези неща по закона на Мърфи съгражданите /съселяните/ ми ги правят точно когато най-много бързам.

За анонимността е обяснено.
Такива ми ти работи, драги жалбописецо :P
glubomirov
Потребител

Мнениеот moto12 » 03 Сеп 2011, 10:57

:wink:

Случвало се е за кола пред гаража два пъти, полиция не идва. Такива селски прояви не правя с рязане на гуми, втория път видях човека и му казах да не го прави повече - не го е правил.

пс. Да, сигнал трябва да е - грешка в бързането.
moto12
Нов потребител

Мнениеот glubomirov » 03 Сеп 2011, 11:19

moto12 написа::wink:

Случвало се е за кола пред гаража два пъти, полиция не идва. Такива селски прояви не правя с рязане на гуми, втория път видях човека и му казах да не го прави повече - не го е правил.

пс. Да, сигнал трябва да е - грешка в бързането.

Не са селски работи. На село никой не прави такива простотии - да ти спре отпред и да не можеш да си изкараш колата. Някак си хората се уважават повече. Точно градска работа си е ! :P
Да кажеш.... Да.... Да де, ама в Сливен има чуваемост. В София като направиш забележка или предупредиш, започват направо с ...... майка ти :P
А 20 кинта за такси си остават за твоя сметка. Така че - нищо лошо да се поизпоти, да помпа малко.
glubomirov
Потребител

Мнениеот moto12 » 03 Сеп 2011, 18:43

е то принципно и други неща може да се измислят освен рязане (което означава доста разходи)
примерно, изпускане на гумата + стискане на вентила с клещи.
moto12
Нов потребител

Мнениеот glubomirov » 03 Сеп 2011, 22:03

:P Благодаря за ... ноухауто :mrgreen:

..... ще обменим ние опит, знам си аз :P

' начи....
Мини пак покрай полицайката, заговори я нещо (еле пък е русо :oops: ). В хода на разговора й дай да разбере, че знаеш.... но се дръж ... съзаклятнически :P

Все някога ще ти е от полза. А и за спаднати гуми няма даже и да я накажат.... - Русо гладно НЕМА ! :D
glubomirov
Потребител

Мнениеот justmy » 19 Сеп 2011, 19:52

moto12 написа:е то принципно и други неща може да се измислят освен рязане (което означава доста разходи)
примерно, изпускане на гумата + стискане на вентила с клещи.

:lol:
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
Аватар
justmy
Потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Сеп 2011, 20:32

Престанете да пускате жалби за щяло и нещяло, защото има и състав за набеждаване. Като решите да правите нещо, трябва да мислите предварително дали е истина това ,което твърдите, и как точно ще го докажете.
Последна промяна nk7702n на 19 Сеп 2011, 22:38, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 19 Сеп 2011, 22:36

Преди време, един човек спрял пред един гараж уж за малко.
Излязъл собственика на къщата, и щото му спрели пред гаража решил да изпусне гумите.
Изпуснал ги, ама решил и да вдигне чистачките, после решил да счупи огледалото, после тръгнал да реже гумите и общо взето се занимавал 10-тина минути. Добре, ама през това време "уж за малко паркирането" свършило и човека си отива към колата. Вижда отдалече проблем и вижда "чичката" наведен. "К'во прайш бе" му викнал, и "чичката" както е с ножа се изправя. Знаейки как може да се тълкува това или малко бесен започва един бой. Няма да казвам за болничния престой на "чичката" и затова, после за какво ли не го съдиха, увреждане, хулигански подбуди, нападение с хладно оръжие и т.н. А човечеца след боя, напълно културно звъни в полицията, хладнокръвно обяснява ситуацията (на 166 всичко се записва, както и сега на 112), че е използвал неизбежна отбрана, че човека е възпрян и повече не го докосва, както и изисква да му бъде съставен акт (мисля по наредба на общината) че е паркирал пред гаража. Та, "чичката" хем ял голям бой, хем после плащал щети, хем и сигурно още не е приключило делото ( те нали по 10 години )..
Така че, когато пукате гуми, не забравяйте, че не оставате анонимни, още повече пред гаража ви.

Давам го като съвет. Горният случай е реален, както знам и доста други, но няма смисъл да ги пиша. Разумът !!!
Не съм адвокат, a любител на правото !
nikiboy
Потребител

Назад към Общи дискусии